Španjolac Joan Carrillo novi je trener Hajduka

Hajduk ima novog trenera seniorske momčadi, To je Joan Carrillo, Španjolac koji je najveći dosadašnji uspjeh u trenerskoj karijeri postigao s mađarskim Videotonom 2015. osvojivši prvenstvo. - Želim dobrodošlicu novom treneru. Nismo planirali smjenu trenera prije polusezone ili kraja sezone, međutim rezultati su nas prislili. Joan je tip trenera kojeg smo tražili i čvrsto ćemo stajati iza njega sa svim što bude potrebno. Ima iza sebe uspješno iskustvo vođenja mladih ekipa u Španjolskoj i to je ono što nam treba u ovom trenutku. - rekao je sportski direktor Hajduka Mario Branco na predstavljanju novog trenera na Poljudu. Carrillo je na uvodnom izlaganju rekao kako je oduševljen dolaskom u Hajduk, te kako je u razgovorima s Brancom od ljeta i zna s kojim igračima raspolaže. Carrillo u svoj stožer planira dovesti svoja dva čovjeka od povjerenja, a na predstavljanju pred novinarima je rekao kako će unaprijediti igru splitskih Bijelih. Istaknuo je kako je radio i ranije s mladim igračima te kako je bitno da igrači prihvate njegove ideje..

Španjolac Joan Carrillo novi je trener Hajduka

Izvor: Dalmatinski portal, HNK Hajduk

Novi Hajdukov trener Joan Carrillo rođen je 8. rujna 1968. godine, posljednji klub kojeg je vodio bila je španjolska Almeria. Prethodno je bio trener Videotona s kojim je uvjerljivo osvojio mađarsko prvenstvo 2015. godine.

Trenersku karijeru započeo je u omladinskoj školi Espanyola gdje je poslije radio kao pomoćni trener Mauriciju Pochettinu, sadašnjem treneru Tottenhama. Kao pomoćni trener radio je i u Videotonu kojeg je kasnije i samostalno preuzeo. Carrilo se aktivno bavio nogometom, a nastupao je za Gironu, Andorru, Espanyol B, Poli Ejido,  Palamos i Vilassar Mar.

Trener Carrillo bijelu momčad preuzima u ponedjeljak i premijerni nastup imat će već u subotu u 15 sati u Vinkovcima protiv Cibalije.