Koncert Petra Čulića s simfonijskim orkestrom u Tivtu

petar čulićDugoratski gitarist Petar Čulić ove će subote u Tivtu u Crnoj Gori, u 20 sati, u sali Centra za kulturu, svirati kao solist sa crnogorskim simfonijskim orkestrom najpoznatiji koncert za gitaru i orkestar, "Concert de Aranjuez" Joaquína Rodriga. Dugoraćanin će biti jedini solist na koncertu, a osim Concert de Aranjuez, simfonija kojom će dirigirati poznati talijanski dirigent Giuliano Bertozzo, izvesti će i svije skladbe Felixa Mendelssona, uvertira op. 26 "Hebridi", te simfoniju u A-duru, br.4, op.90. ...


NAJPOZNATIJI DUGORAĆANIN U SVIJETU

Petar Čulić u Tivtu

Izvori: Slobodna Dalmacija, Montenegrina.net, arhiva Dugirat.com

A što još reći o našem Dugoraćaninu, Petru Čuliću, a da to nije već poznato i stoput spomenuto na ovim stranicama?

Petar ČulićPetar Čulić (1986) jedan je od najboljih hrvatskih gitarista. Diplomirao je na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu u  klasi. prof. Gorana Listeša. Postdiplomski studij je završio na Koblenz International Guitar Academy u klasi prof. Huberta Kappela ( Njemačka).

Osmerostruki je državni gitaristički prvak, a do danas bilježi više od 300 uspješnih solističkih koncerata i više od 800 nastupa u Europi. Posebno treba izdvojiti nastup na Norwich festivalu u Velikoj Britaniji 2006. koji okuplja najveća svjetska imena u muzici.

Kao solist osvojio je do sada ukupno 33 nagrade, od čega 21 prvu, a ove godine je pobjedio i na natjecanju Nikšić guitar fest-a.

Dobitnik je nagrade Općine Dugi Rat za dostignuća na području glazbenog i kulturnog stvaralaštva i dvije Rektorove nagrade Splitskog sveučilišta u akademskoj 2005/2006 godini.

Inicijator je i osnivač Splitskog gitarističkog festivala. Vodi ljetnju gitarističku školu u Omišu. Član je stručnog žirija na hrvatskim i međunarodnim takmičenjima (Concorso di Gorizia, Guitar art Festival, Male žice Dalmacije, Porečki Tirando,…), održava majstorske kurseve kako u Hrvatskoj tako i u ostalim državama Evrope.

Petar ČulićGodine 2005. u Splitu je promovirao i svoj prvi CD, na kojem se nalazi i nekoliko njegovih kompozicija.

Petar predaje gitaru u osnovnoj glazbenoj školi "Lovro Matačić" u Omišu, glazbenoj školi "Josip Hatze“ u Splitu i glazbenoj školi u Makarskoj.

Ovog ljeta vidjeli smo ga i poslušali i u Dugom Ratu, gdje je nastupio i oduševio nas i s električnom gitarom, a okušao se i kao pjevač-gitarist mladog rock banda.

Povezani članci

Who's Online

We have 566 guests and no members online