Koncerti: J.ZLO u petak navečer na Malom Ratu

Nastavlja se ljetna sezona koncerata na Malom Ratu. Na platou ispred popularnog kafića Coco bar u petak navečer održati će se koncert Jasne Zlokić. Od "Skitnice" do J.Zlo, Velolučanka je već više od 40 godina prava hrvatska pjevačka diva! Ne propustite njen večerašnji koncert na Malom Ratu i izvrsnu zabavu uz brojne uspješnice dalmatinske ikone popularne glazbe. Ne propustite koncert J.Zlo!  Cijena ulaznice nažalost nije 50 centi, "pinkicu" je više, no što je to za vižitati kraljicu zabave i odlično se provesti uz poznate melodije i vječne stihove. U petak na Malom Ratu... J.Zlo!  Ne propustiti..

Jasna Zlokić je bila jedna od najvećih zvijezda i u bivšoj državi, a karijeru je uspješno nastavila i u devedesetima. Iako se s vremenom prestala medijski eksponirati, prije 12 godina doživjela je novi uzlet karijere i to na potpuno neočekivani način. Nastupila je s Markom Lasićem Neredom u Domu sportova prije koncerta američke superzvijezde 50 Centa. Zanimljivo, do toga je došlo kad je Neredova mama navodno rekla kako će doći na koncert jedino ako bude nastupala i Jasna Zlokić, što je reper zatim i organizirao. Za tu priliku Jasna Zlokić se prozvala J.Zlo, po uzoru na kolegicu Jennifer Lopez. Na koncertu se pojavila u bijelom odijelu sa šeširom te bijeloj bundi i oduševila i repersku publiku!
Zlokić se proslavila pjesmom "Skitnica" koju je za nju napisao Rajko Dujmić i koju je prvi put izvela 1984. godine na Splitskom festivalu. I do danas ostao je to njezin najveći hit...

Jasna Zlokić je rođena 15. ožujka u Veloj Luci na Korčuli u obitelji Dragojević koja je cijela obožavala glazbu. Oliver Dragojević bio joj je rođak i cijeli su život bili bliski.

Jasna je odmalena sa svoje dvije sestre pjevala i učila sve što je mogla o glazbi, uglavnom uz poduke nastavnika glazbe te mjesnog svećenika, a bila je članica dječjeg kazališta. U Veloj Luci nastupila je prvi put s devet godina na manifestaciji Mikrofon je vaš s pjesmom "La Paloma". Pobjedu je taj put odnijela njezina sestra Mirjana.

Srednju školu pohađala je u Dubrovniku, a tamo je s 19 godina odnijela prvu pobjedu na natjecanju amaterskih pjevača. Nakon srednje škole vratila se u Vela Luku i tamo upoznala Borisa te se u njega zaljubila. Vjenčali su se kad joj je bilo 22 godine i otad su zajedno u skladnom braku. Imaju sina Igora, a prije nekoliko godina Jasni se ostvarila želja i postala je baka unučice Mari. Sin se također bavi glazbom.

O svojoj obitelji ne voli govoriti, ali je svojedobno otkrila kako su i suprug i ona pravi temperamentni Dalmatinci.

"Moja je boja žuta. To je boja ljubomore, a ja to jesam. I suprug je. Ljubomora je urođena nama Dalmatincima. Isto kao i reakcija po instinktu. To je dio našeg temperamenta", rekla je.

Jasnina karijera počela se ozbiljnije razvijati u osamdesetima, kad ju je pod svoje uzeo Zdenko Runjić.

Prvo je s pjesmom "U naručju si mom" 1981. pobijedila na amaterskom natjecanju u Sisku, a iste godine prvi put dolazi na Splitski festival. Za nju piše i Rajko Dujmić, koji joj je napisao i najveći hit, "Skitnicu", ali i "Adio Bella", koju je prvi put izvela 1987. godine.

"Ne ljutim se kad me zovu skitnicom jer skitništvo je svojstveno pjevačkoj profesiji. Samo želim da se zna da sam ja skitnica s vozim redom, sa strogo programiranim obavezama. Ja čak i ne volim putovati, što je kontradiktorno sa zahtjevima posla kojim se bavim. Privržena sam kući i obitelji. Zatvoren sam tip, romantik po prirodi. Da nisam, ne bih sve te pjesme mogla otpjevati", rekla je na vrhuncu slave Jasna.

Zlokić je bila jedna od najvećih zvijezda cijele Jugoslavije, a karijeru je uspješno nastavila i u devedesetima.

Iako se s vremenom prestala eksponirati, prije 12 godina doživjela je uzlet karijere i to na potpuno neočekivani način.

Nastupila je s Markom Lasićem Neredom u Domu sportova prije koncerta 50 Centa.

Do toga je došlo kad je Neredova mama navodno rekla kako će doći na koncert jedino ako bude nastupala i Jasna Zlokić, što je reper zatim i organizirao.

Za tu priliku nazvala se J.Zlo, po uzoru na kolegicu Jennifer Lopez. Na koncertu se pojavila u bijelom odijelu sa šeširom te bijeloj bundi i oduševila publiku.

Poslije izvrsnog prošlogodišnjeg božićnog koncerta u Omišu, evo prilike da i dugoratska publika večeras uživa i zajedno zapjeva njene brojne uspješnice i izvrsno se zabavi na popularnoj maloratskoj plaži uoči naše sutrašnje velike fešte - 15. Festivala soparnika u Dugom Ratu.

Povezani članci

Who's Online

We have 199 guests and no members online