Gitaristički recital Petra Čulića u HNK

Petar ČulićNAPOMENA: Koncert je rasprodan!
Ako ste se pitali gdje je nakon koncertima prebogatog ljeta "nestao" Petar Čulić, možemo vas umiriti. S Petrom je sve OK, povukao se s naslovnica medija u mir svojih dugoratskih "dvora" gdje je proteklih mjeseci marljivo pripremao svoj novi koncertni repertoar. Vjerujem da ćemo dobar dio toga moći čuti u ponedjeljak, 25. veljače u 19:30 sati u foyeru HNK Split.  Na programu gitarističkog recitala Petra Čulića su djela J. Rodriga, L. Brouwera, F. Sora, B. Papandopula, J. S. Bacha ...

KONCERTI

Petar Čulić, gitaristički recital

Split, Foyer HNK Split, 25. veljače, 19:30 h
Ulaznica: 50 kn


O Petru Čuliću, našem dugoraćaninu, radovitiji posjetitelji ovih stranica već znaju skoro sve. Za sve ostale "internaute", zapisali smo par crtica o najpoznatijem dugoraćaninu u svijetu.

Petar Čulić

Petar Čulić je rođen je 26.06.1986. godine u Splitu, a živi u Dugom Ratu. Magistrirao je u srpnju 2008. godine na Umjetničkoj akademiji sveučilišta u Splitu u klasi prof. Gorana Listeša. Dobitnik je dvije rektorove nagrade u akademskoj godini 2005./2006. nagrada rektora u znak priznanja za izvanredne rezultate postignute u studiju te nagrada rektora za izuzetna umjetnička ostvarenja, a studij je upisao u kvoti posebno nadareni bez  zavrsene srednje škole.

Školovanje nastavlja na postdiplomskom studiju u Koblenzu (Njemačka) na privatnoj gitarističkoj akademiji „Koblenz International Guitar Academy“ u klasi prof. Hubert Käppel, i završava je u svibnju 2010. godine sa najboljim uspjehom. Dobitnik je stipendije zaklade Adris godine 2009.

Do danas bilježi više od 1000 nastupa, neki u centrima poput Londona, Beča,  Pariza, Brisela, Skopja, Beograda, Zagreba, Rima, Norwicha, Sarajeva, itd.

Osvojio je 5 prvih nagrada na državnim natjecanjima kao solist (1997, 1999, 2001, 2003 i 2005 - nikad manje od 99 bodova), te 3 kao član komornog sastava (2006, 2007, 2008). Osvojio je prva mjesta na međunarodnim natjecanjima «Gitarrenfestival Gevelsberg» u Gevelsbergu (Njemačka) - 2012., „Simone Salmaso" u Viareggiu (Italija) – 1997. I 1999., „Ivan Padovec“ u Lovranu – 2001., „Ivan Padovec“ u Zagrebu - 2005., „Morski festival kitare" u Murskoj Soboti (Slovenija) – 2007. (u 2. kategorije), „Nikšić guitar festival" u Nikšiću (Crna Gora) - 2010., „Winter Guitar Festival" u Volosu (Grčka) – 2007. (u 2. kategorije). Također je osvajao nagrade na natjecanjima u  Beogradu, Gorizi, Velbertu, Weimaru, Kutnoj Hori, itd.

Svirao je kao solist sa  Rheinische Philharmonie, Simfonijskim orkestrom Crne Gore i Omiškim gudačkim orkestrom. Ove godine će svirati Concierto de Aranjuez sa Mozart orkestrom u Engleskoj. 16.05.2005. u foajeu HNK u Splitu održao je gitaristički recital i promovirao svoj prvi CD.

Sudjelovao je kao aktivni sudionik na majstorskim tečajevima koje su vodili Darko Petrinjak, Valter Dešpalj, Zoran Dukić, Pepe Romero, Ana Vidović,  Marcin Dylla, William Kanengiser, Scott Tennant, John Dearman, Matthew Greif, Pavel Steidl, Aniello Desiderio, Carlo Marchione, Tilman Hoppstock, Costas Cotsiolis, Marco Tamayo, Jaime Zenamon, Predrag Stanković, Ramon Carnota Mendez, Goran Krivokapić, Alexander S. Ramirez, Goran Listeš, Denis Azabagić, Alexis Muzurakis, Lorenzo Micheli, Fabio Zanon, Judicael Perroy, Rafael Aguirre, itd.

Francuska skladateljica Colette Mourey je skladala 3 skladbe za solo gitaru kao Hommage à Petar Culic (Sonata Appassionata, Toccatina Barbaresca, Variations Serieuses).

Povezani članci

Who's Online

We have 211 guests and one member online

  • admin