Dani klasične gitare u Splitu

Posljednji, treći koncert ovogodišnjeg, četvrtog po redu izdanja Dana klasične gitare, u posebno inspirativnoj atmosferi i akustici crkve sv. Frane održao je dugoratski gitarist Petar Čulić. On je izveo raznovrstan program na kojem su se našla djela Mertza, Scarlattija, Turine, pa i samog Čulića. Publika koja je do kraja ispunila crkvu, sa posebnom je pažnjom pratila Petrovo muziciranje te ga na kraju glasnim odobravanjem dvaput pozivala na bis. Tako su završili četvrti međunarodni Dani klasične gitare koji su se održavali od 11. do 13. studenog u Splitu. Nstupili su eminentni izvođači, naši proslavljeni gitaristi Petar Čulić, Petrit Ceku sa gitarskim triom Elogio te na otvaranju manifestacije jedan od najboljih svjetskih gitarista današnjice - Pavel Steidl iz Češke republike. Program Dana klasične gitare potražite u nastavku, a jedan od posljednjih Čulićevih intervjua ovdje..

Spektakularnim koncertom češkog virtuoza Pavela Steidla, 11. studenog u rasprodanom Foyeru splitskog HNK, otvorena je međunarodna manifestacija Dani klasične gitare.

Svojim šarmom, duhovitošću i virtuoznim bravurama, Steidl je osvojio srca splitske publike, među kojima se našao i veliki broj učenika i studenata gitare sa šireg splitskog područja koji su bez daha i sa osmijehom na licu pratili Pavelov gotovo dvosatni solistički recital.


DANI KLASIČNE GITARE - PROGRAM

- Petak 11.11.u 21h, Foyer HNK Split – Pavel Steidl, solistički recital
- Subota 12.11. Muzej grada Splita – Pavel Steidl, predavanje i masterclass za profesore, studente i učenike gitare
- Subota 12.11. u 19h, Muzej grada Splita – Gitarski trio Elogio, koncert
- Nedjelja 13.11. u 20h, crkva sv. Frane na obali – Petar Čulić, solistički recital

Povezani članci

Who's Online

We have 462 guests and one member online

  • admin