Kako upisati dijete u vrtić?

Mama ja bi u vrtićJedan od najakutnijih problema koji će dočekati naše nove vijećnike jest situacija s nedovoljnim kapacitetima dječjih vrtića u Općini Dugi Rat, koji su premali da prime svu djecu zainteresiranih roditelja. Situacija će se dodatno pogoršati nakon 1. srpnja kada počinje vrijediti nova "politika cijena" grada Omiša (čitaj: poslupljenje) koja diskriminira roditelje djece s područja susjednih Duća. Vjerujem da roditelji djece vrtićkog uzrasta već znaju da je upravo u tijeku akcija upisivanja djece u dugoratski vrtić, odnosno jaslice, koja će trajati do kraja svibnja. Dosadašnji (a možda i budući) načelnik Općine Dugi Rat, Jerko Roglić, tijekom predizborne kampanje je rekao da će se dodatni kapaciteti za djecu dobiti prilagodbom prostora na katu zgrade koju koriste nogometaši "Orkana", na čemu bi se trebalo početi raditi, ako je odluka donesena, što prije. Nažalost, to neće biti dovoljno ...

VRTIĆ I JASLICE

Kako upisati dijete u vrtić?

Piše: Mladen Banović

Predlažem stoga da uz realizaciju tog prijedloga naši stari-novi vjećnici razmisle i o raspisivanju javnog natječaja za novim dislociranim ispostavama dječijeg vrtića "Dugi Rat" i to na području Duća, Jesenica, pa i Dugog Rata.

U doba kad je gradnja novih vrtića skoro pa nemoguća (odgovarajuća lokacija, dozvole, cijena izgradnje i opremanja) prenamjenom prizemlja i okućnice nekih prikladnih vikend ili privatnih kuća, koje se mahom koriste u iznajmljivanju privatnog turističkog smještaja, mogao bi se problem suzbiti, ako ne i rješiti.

dječji vrtić

Za djecu je vjerujem bolje da budu što bliže svojoj lokalnoj zajednici, a roditeljima je tako puno praktičnije. Dostava marende i ručka za djecu i ostale kuhane hrane ionako se i danas vrši iz jednog centra gdje se kuhaju obroci.

U svakom slučaju o ovom prijedlogu bi naši vrli predstavnici mogli razmisliti i detalnije ga razraditi. A kad se sve stavi na papir i u troškovnik, uskladi sa zakonskim odredbama, bit će i puno jasnije što se može, kojim sredstvima i u kom vremenu napraviti, a što su samo.. predizborna obećanja.

Povezani članci

Who's Online

We have 334 guests and one member online

  • admin