Iz Regije..

Kovačić za direktora 'Vodovoda' imenovao 'svoga vijećnika'

Neven Lelas novi je direktor omiškoga “Vodovoda”. Skupština je donijela očekivanu odluku - omiške kale tjednima unaprijed znale su pobjednika - a Josip Tomasović, koji koncem godine odlazi u mirovinu nakon što je “Vodovod” vodio dva desetljeća, napokon je dobio nasljednika. U konkurenciji za direktora/direktoricu bili su i Matko Kovačević, Marlon Macanović, Nada Brzović i Tanja Ćapeta, no skupštinari, odnosno Grad Omiš, kao većinski vlasnik, odlučili su da je mladi geodet, ujedno i član Gradskoga vijeća s Nezavisne liste gradonačelnika Ivana Kovačića, najbolji izbor ...

UPRAVA VODOVODA

Kovačić za direktora 'Vodovoda' imenovao 'svoga vijećnika'

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija

Ovim imenovanjem okončano je postizborno kadroviranje u gradskim tvrtkama. “Peovicu” je preuzeo Leonardo Ljubičić, Turističku zajednicu Petra Bartulović, dok je Lelasa, koji je dugo vremena slovio kao glavni kandidat za pročelnika gradskog Komunalnog odjela, zapao “Vodovod”.

Lelasovo imenovanje jedino je sporno, jer Ljubičić je dokazani menadžer, Bartulović je prošla kroz sito i rešeto javnoga natječaja, dok je Lelas u direktorsku fotelju pao izravno s gradonačelnikove političke liste.

Jedno jedino pitanje koje smo postavili Ivanu Kovačiću samo se nametnulo: Je li ovim imenovanjem nastavljena politika kadroviranja na način koji je u Omišu godinama provodio HDZ i čemu uopće javni natječaj, ako je pobjednik unaprijed poznat?

- Neven Lelas je bio najbolji kandidat na natječaju i zato je izabran. O političkom uhljebljenju tu nema ni govora, jer će Lelas dobiti ugovor na određeno vrijeme, Skupština će ga u svakom trenutku moći smijeniti, a nakon toga će, što je posebno bitno, prestati njegov radni odnos s “Vodovodom” - kaže Kovačić.

Povezani članci

Who's Online

We have 247 guests and no members online