Xamarin Hack Day: 1. Mobile Boot Camp Split

Xamarin Hack Day je edukativni program koji će se održati 17. listopada u Splitu. Sudionicima će se pomoći pri razvoju mobilnih aplikacija na Xamarin platformi od strane stručnih predavača i mentora iz lokalnih i globalnih IT poduzeća. Xamarin Hack Day je edukativni program pokrenut u Hrvatskoj, od strane udruge UPIT, studenata Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, studenata Sveučilišnog odjela za stručne studije u Splitu i Tehničkog veleučilišta u Zagrebu. Organizira se s ciljem edukacije polaznika (primarno studenata) za razvoj mobilnih aplikacija na Android, iOS i Windows Phone platformi korištenjem Xamarin alata.  Studentima i polaznicima će na raspolaganju stajati tri predavača i pet mentora koji će svojim znanjima pomagati tijekom razvoja aplikacija i rješenja na Xamarin alatu. Prijava se vrši putem web stranice gdje polaznici, između ostalih informacija, ostavljaju i svoj životopis. Polaznici koji pokažu zavidnu razinu vještine i znanja spojiti će se s poslodavcima i poduzećima. Cilj je kvalitetno plasirati polaznike na segment tržišta rada kojem pripadaju, gdje će dobiti mogućnost zaposlenja, pripravništvo ili preporuku. Više informacija potreažite na xamarinhackday.com ..

Izvor: Split.com.hr

Glavna tema će biti određena od strane Xamarin predstavnika, te će polaznici na tu temu razvijati aplikacije i rješenja u timovima (a ukoliko polaznici nemaju vlastiti tim, bit će grupirani od strane mentora).

Najbolji timovi i njihove ideje biti će upućeni na programe koji će im omogućiti daljnji razvoj; primjerice Student Business Academy, Studentski Poduzetnički Inkubator, Zagrebački Inkubator Poduzetništva, App Start Contest, Software StartUp Academy ili organizacijama i udrugama koje djeluju na njihovom području.