Evo što bi vam Rino pripremio za nedjeljni ručak

Rino PavlićBavljenje gastronomijom je postalo "in". Slobodna Dalmacija predstavila je u subotnjem broju četiri mlada talentirana kuhara. Rino Pavlić, 21-godišnjak iz Dugog Rata, radi kao kuhar u hotelu "Ruskamen" u Omišu, dva su mu brata također vezana uz kuharstvo, a u budućnosti želi imati svoj prepoznatljivi restoran. Obožava spravljati kolače i iako je za ovu prigodu trebao napraviti predjelo na dalmatinski način, nije odolio pa nam je uz njega pripremio i dva mala genijalna djela, kremu od limuna s prhkim tijestom i čokoladni suffle. Kuhanjem se bavi već pet godina, smatra kako u restoranima nedostaje širi izbor predjela, za čije je namirnice Dalmacija bogomdana. Za čitatelje Slobodne Dalmacije pripremio je toplo predjelo – rižoto od bosiljka i rajčica na kremi od škampa ...


RINO PAVLIĆ:

Obožavam spravljati kolače

Piše: Tanja Šimundić Bendić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Toplo predjelo:

Rižoto od bosiljka i rajčica na kremi od škampa

Rino PavlićSastojci:
– 4 velika škampa
– 4 rajčice
– 35 dag riže
– 1/2 l ribljeg temeljca
– 10 listova bosiljka
– 5 dag maslaca
– 1 dl maslinova ulja
– 1 dl bijelog vina
– malo pelata i mrkvice

Recept za pripravu kreme:

Pirjanoj kapuli dodati mrkvu rezanu na ploške, korijen celera i lovorov list, papar u zrnu. Dobro ispirjanoj smjesi dodati glave od škampa, pelate i zaliti vinom, te s malo riblje juhe ili vode. Kuha se 40 minuta, dok se redukcijom ne dobije gusti šug. Time je završena smjesa za kremu.

Na ugrijanu tavu dodati kocku masla i malo ulja, te neočišćene repove škampa. Nakon pola minute škampi se okrenu, zatim flambiraju konjakom, izvade vani, a u ostatak se ubace rajčice i bosiljak. Na to se doda prethodno ispirjana riža i sve se zalije ribljom juhom. Škampi se dodaju kao dekoracija.

PROČITAJTE VIŠE...

Povezani članci

Who's Online

We have 237 guests and no members online