Umjesto osvrta na proteklu vaterpolo sezonu..

VK ZALE - VK KORENAT  12:9. Završena je vaterpolo sezona u 3.HVL. U posljednjoj prvenstvenoj utakmici sezone 2016. vaterpolisti Korenta otišli su u Igrane u goste vaterpolistima VK Zale. A u Igranima se, legenda kruži, ponovilo već viđeno od igrača Korenta u Podstrani. Utakmicu smo opet izgubili.. nepametno. Opet smo prosuli vodstvo, dozvolili odličnim i rasplivanim domaćinima da nam "uvale" niz lakih golova iz kontri te da tako lako preokrenu rezultat i potom iskusno utakmicu privedu kraju. Previše su toga "prosuli" ove sezone vaterpolisti Korenta. A nakon odličnog starta u sezonu sve je "mirisalo na titulu". U prvom kolu kod kuće svladali smo odlične Pučišćane, u drugom na otvorenom bazenu na Zvončacu pobjedili VK Zvončac, potom kod kuće u Oriju u još jednoj uzbudljivoj vaterpolo utakmici, koje se ne bi posramila na Jadranska liga, pobjedili odlične susjede iz Podstrane. Kiksali smo u Podgori, te kod kuće gdje nam je VK Zale zasluženo odnio bod. U drugom dijelu prvenstva izgubili smo u Pučišćima, pa opet pobjedili Zvončac, ovaj put kod kuće u Oriju, pa onda epski prosuli u more bodove u Podstrani, pa smo nadigrani kući od Podgore, te u zadnjem kolu krenuli put Igrana.. Toliko o seniorima VK KORENAT koji su u sezoni 2016. u 2. HVL nastupili u sljedećem sastavu: na golu odlični i pouzdani Ivan Katura, desno krilo neumorni Siniša Bradarić Šlujo i njegova alternacija Boris Odak Bobo, vanjsku liniju činila su tri nezgodna (samo po protivničke golmane) pucača Marino Bilić, Tomislav Bosančić i Toni Barbarić, s tim da je Marino izvrsno odigrao obranu ove sezone čuvajući protivničke sidrune. Naš Ivan "all-around" Rabadan daleko je još od vaterpolo penzije, pred njim su još najljepša desetljeća trećeligaškog vaterpola! Baš kao i pred našim doktorom Velimirom Pivcem. Nadamo se da će nam dogodine iz Barcelone opet u porat na Oriju svratiti vižljasti sidrun Luka Lozina te da će naš Hrvoje "smrza san se na klupi" Nazor napokon dobiti pravu priliku kod trenera. Dogodine će za prvi sastav ljuto konkurirati i naše mlade nade Ante Stipić Bokso i Ivan Čikotić Čiko. Dario Vrdoljak svidio se ove gdine u Oriju, valjda će biti s nama i dogodine. Za rezervnog golmana Borena Tonija Prkića smo skoro sigurni u to. On uvijek ima lijepu podršku s tribina. Pohvalimo i zahvalimo se i treneru Korenta, našem nadaleko poznatom vaterpolo internacionalcu Branku Bjelanoviću koji se na Oriju usredotočio prvenstveno na rad u vaterpolo školi VK Korenat...

Umjesto osvrta na proteklu vaterpolo sezonu..

Piše: Mladen Banović

Ivan Rabadan

Juniori Korenta su bili vrlo dobri u lgii i ove godine, a što bi tek bilo i gdje bi juniorima bio kraj da su mu svi klupski "konobari" i "kuhari" bili na raspolaganju ove sezone?! Ovako su "samo" osvojili jaki međunarodni turnir u Gradacu i bili vrlo dobri u juniorskoj 3.ligi.

juniori Korenta

Mlađi kadeti su također napredovali. Šteta što nisu imali više utakmica u 3.ligi. A ono što nas najviše veseli je "pun bazen" za treninga polaznika dugoratske škole vaterpola, naših najmlađih vaterpolista. Nema straha za dugoratski vaterpolo!

vaterpolo nade u portu Orija

Stižu nove nade koje će zamjeniti Ivana "El Presidentea" Kadića Čapu, koji je ove godine, izgleda, okačio kapicu o branku. I kapetana Ivicu "CR7" Kalinu kojeg je ludi poslovni bioritam sprječio da ove sezone opet povede ekipu do pobjeda. No dočim "Brodosplit" opet izbaci s navoza novi tanker.. evo ti našeg Doktora opet u portu Orija!  Sve je "dogovoreno" s upravom škvera!

Guzonje na Portu

Naravno, ovaj osvrt na sezonu ne može biti gotov dok se ne spomenu i najgrlatiji navijači i legende kluba: Slobo, Andro, Čara, Mario,  Mate, koji izbiva s porta, ali zato ne bježi oid roštilja.. Neki od spomenutih su još pravi strah i trepet svih sudaca koji svrate pokušati djeliti pravdu u zahtjevnom sportu čija pravila možeš tumačiti na "mali milijun načina"..

Guzonje na Portu

Završtiti ćemo s pohvalama marljivom tajniku kluba Stipi Kadiću bez čijih bi organizacijskih sposobnosti teško, ako i nikako, prebrodili sezonu, te nezamjenjivom "vojniku kluba", zaduženom za najteže zadatke, sve pohvale jednom i jedinom - Armandu Terziću! Bez njega u portu teško da bi započela i jedna službena utakmica!

Armando Terzić

Eto, a sada nazdravimo nadolazećoj vaterpolo posezoni punoj druženja, fešta, turnira, večera, korita...

vaterpolo u portu Orij

Posve neočekivano, vaterpolisti Podgore, bez doigravanja, postali su prvaci 3.HVL-jug. Kako su Gusar iz Sv. Filipa i Jakova (prvak skupine Šibenik) i Crikvenica (prvak skupine Rijeka) te Osijek (prvak slavonske skupine) odustali od doigravanja, a prvenstvo skupine Dubrovnik nije ni održano Podgorani su bez borbe postali prvaci, i ponovili prošlogodišnji uspjeh. VK Podgora stekao je pravo nastupa u 2.HVL, a odluku o nastupu u višem rangu donijeti će uprava kluba.

Povezani članci

Who's Online

We have 350 guests and no members online