Volontiranje na načelima jednakih mogućnosti

VolontiranjeU splitskom Zavodu za zapošljavanje, Udruga MI - Volonterski centar Split ispred Hrvatske mreže volonterskih centara organizirala je u petak javnu raspravu o važnosti volontiranja za socijalno uključivanje marginaliziranih skupina, pod nazivom "Utjecaj volontiranja na integraciju i veću zapošljivost marginaliziranih skupina". Osnovni cilj projekta je poticanjem inkluzivnog volontiranja pridonijeti integraciji i većoj zapošljivosti pojedinaca koji pripadaju skupinama društva koje su u riziku od socijalne isključenosti ...


VOLONTIRANJE ZA SOCIJALNO UKLJUČIVANJE

Volontiranje na načelima jednakih mogućnosti

Piše: Irena Dragičević / Vjesnik
Izvor: Vjesnik

U projektu će se primijeniti inovativni pristup podrške marginaliziranim društvenim skupinama u procesu njihove integracije, odnosno reintegracije i podizanja zapošljivosti kroz volontiranje u projektima od opće koristi za društvo.

Projekt je financiran sredstvima EU-a kroz program IPA Komponenta IV - Razvoj ljudskih potencijala. Vrijednost projekta iznosi 125.301 euro«, istaknula je Duška Milinković, voditeljica volonterskog programa iz Udruge Mi - Volonterski centar Split.

Regionalni volonterski centri u Splitu, Osijeku, Zagrebu i Rijeci poticat će proces smještanja volontera u neprofitne organizacije, pri čemu će posebna pozornost biti posvećena kreiranju svrsishodnih i kreativnih volonterskih programa unutar organizacija 'domaćina' i pružanju specifične podrške kako bi volonteri realizirali svoj puni potencijal.

"Kroz ovaj projekt predstavnici marginaliziranih skupina volontiranjem će dobiti priliku steći ili osnažiti radno iskustvo i socijalne kompetencije te proširiti socijalnu mrežu. Ovaj projekt pridonosi viziji društva u kojoj se u isto vrijeme njeguju različitosti i prihvaćanje i u kojoj je volontiranje za svakog pojedinca slobodno i dostupno na načelima jednakih mogućnosti", zaključuje Milinković.

 

Povezani članci

Who's Online

We have 318 guests and no members online