Plati pa čitaj

novi medijiMedijski mogul Rupert Murdoch nije odustao od naplaćivanja čitanja web-izdanja Timesa i Sunday Timesa pa od jučer posjet internetskim stranicama tih novina naplaćuje jednu funtu za 24 sata, odnosno dvije za tjedan. Nakon uvođenja naplate posjeta je Timesu pala 60%, što neki analitičari komentiraju kako su mogli proći i puno gore ...


PLATI PA ČITAJ

Izvor: LiderPress

Times i Sunday Times su prve britanske novine koje počinju naplaćivati svoj online sadržaj. Dok će dnevno plaćanje omogućiti ulazak na internetske stranice tih novina, tjedna pretplata također će uključivati e-novine i nove aplikacije. Digitalna verzija biti dostupna i tjednim pretplatnicima tiskanog izdanja.

"Ovo je samo početak. Times i Sundy Times prvi su od naša četiri naslova u Velikoj Britaniji koji će usvojiti novi pristup", rekla je Rebekah Brooks, izvršna direktorica u News Internationalu.

Prema posljednjim brojkama ABCe, Times Online koji je ujedinjavao Times i Sunday Times, povećao je broj dnevnih posjetitelja za šest posto, na 1,22 milijuna.

Pod pretpostavkom da će samo pet posto dnevnih korisnika prijeći na dnevno plaćanje, što se standardno uzima pri procjenama, novi sistem generirat će 1,83 milijuna funti prihoda.

U kolovozu prošle godine Rupert Murdoch je najavio kako će uvesti naplaćivanje za internetska izdanja svih novina koje News Corp izdaje. Svoje će čitatelje zadržati od odlaska na slobodne stranice, kako je rekao, čineći sadržaj različitim i boljim od onog što nudi konkurencija.

No nakon uvođenja naplate posjeta je Timesu pala 60%, što neki analitičari komentiraju kako su mogli proći i puno gore.

Povezani članci

Who's Online

We have 228 guests and no members online