Škver blues: Odlučeno kojih 2.000 radnika ostaje

Škver bluesU "Brodosplitu" je konačno definirana lista od dvije tisuće škverana koji će zadržati svoja radna mjesta. Sljedećih dana direktori proizvodnih sektora u brodogradilištu imaju zadatak obavijestiti sve one koji ostaju, odnosno napuštaju škver i tako mnogima, zapravo, prekinuti tjedne neizvjesnosti. Mnogi koji se neće više vratiti u brodogradilište tjednima i mjesecima su na čekanju. Prema internim analizama, među sadašnjim zaposlenicima nedostaje određen broj radnika, između 200 i 300 kvalificiranih za određene poslove, poput brusača, izolatera, električara i sličnih poslova. Stoga će zaposlenima koji ne ispunjavaju te kriterije, a kojima će biti ponuđen posao u tim strukama, biti ponuđena prekvalifikacija ...

ŠKVER BLUES

Piše: Denis Krnić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Sukladno aneksu kolektivnog ugovora brodogradilišta, vlasnik “Brodosplita“ Tomislav Debeljak obvezao se zadržati najmanje dvije tisuće radnika, od čega će 1500 biti zaposleno na neodređeno vrijeme, a 500 na određeno vrijeme.

Detalji iz splitskog škvera - Brodosplita
Kad će opet koja novogradnja biti  u moru...


"Brodosplitu" je službeno potvrđeno da škverani koji ostaju raditi u brodogradilištu neće morati platiti porez na otpremnine, kako se strahovalo. Dakle, dobit će svoje otpremnine u punom iznosu.

Što se tiče brodograđevnih poslova, u škveru rade na dva broda za teške terete za nizozemskog naručitelja, ugovoren je putnički brod za riječnu liniju Moskva-Sankt Peterburg i pet jedrenjaka za “Brodosplit-plovidbu”, za čiju je luksuznu jahtu započelo rezanje limova.   

Detalji iz splitskog škvera - Brodosplita
Samo da bude posla ...

Povezani članci

Who's Online

We have 639 guests and no members online