Kako do posla: Uzdaj se u se i u svoje kljuse.. (a i HZZ može pomoći)

nuraga bilalićSamozapošljavanje je kategorija o kojoj čovjek ne razmišlja previše dok ima radno mjesto, no posao se danas gubi brže nego ikada i čovjek se nađe na cesti. Slobodna Dalmacija donosi priče troje ljudi koji su pokrenuli svoje projekte samozapošljavanja uz financijsku potporu Zavoda za zapošljavanje. Jedan od njih je Nuraga Bilalić iz Omiša. Prije nego što je završio na Zavodu za zapošljavanje, Nuraga Bilalić (37), radio je 15 godina kao građevinski radnik, uglavnom na poslovima hidroizolacije. Nije ni pomišljao, priznaje, da se opet zapošljava kod nekoga, htio je pokrenuti vlastiti posao. Kako je čuo da Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) nudi poticaje za samozapošljavanje, odmah se zainteresirao ...

KAKO DO POSLA

Nuraga Bilalić: Armiramo za 5 milijuna kuna

Piše: Linda Perić / Slobodna Dalmacija
Izvor:
Slobodna Dalmacija

Kad je Nuraga čuo da Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) nudi poticaje za samozapošljavanje, odmah se zainteresirao, no za dobivanje novčane potpore trebalo je prikupiti šest mjeseci “staža” na Birou za nezaposlene.

Kad je ispunio taj uvjet, naš sugovornik je napravio poslovni plan za otvaranje građevinskog obrta i od Zavoda u prilično kratkom roku dobio 18.600 kuna.

Sedam mjeseci nakon pokretanja privatnog biznisa, Nuraga Bilalić već ima zaposlenih četvero radnika i podizvođač je poznatim građevinskim tvrtkama u velikim poslovima.

- Trenutno izvodimo armiračke radove na poslu vrijednom pet milijuna kuna u okviru gradnje jedne dvorane u Omišu. Krenuo sam prvo s nižim cijenama da bih došao do što više narudžbi, a sad nas svi prepoznaju po kvalitetnom radu.

Jedini je problem naplata jer nitko ne poštuje onaj zakonski rok od 30 dana, ali valjda će se i to promijeniti - optimističan je Bilalić, koji dodaje i kako se nikad nije pokajao što je krenuo u poduzetničke vode.
 

"Sami smo sebi uspješni gazde - na Birou smo dobili potpore i sada radimo za se"

kako do posla

Povezani članci

Who's Online

We have 270 guests and no members online