Sve se više ljudi vraća neobavljenog posla s Zavoda za nezaposlene

NezhaposlenostZavršetkom turističke sezone sve više se naših sumještana vraća neobavljenog posla s Omiškog zavoda za nezaposlene. Finila je još jedna sezona, nekom bolja, nekom gora, pa do jučer sezonci opet mjesečno "tuku svoj broj" na šalteru Zavoda, pridignu koju utješnu kunu, i priča se iz mjesec u mjeseca ponavlja... Krajem listopada čak 109 osoba više bila na burzi rada nego mjesec ranije. Ukupno 1.369 osoba s područja Omiša i susjednih trenutno traži posao od kojih je 736 žena, saznaje Josip Radmilo s portala omis-info.com ...

KAKO DO POSLA

Zaposlenost u slobodnom padu

Izvor: Omis-info.com

Povećanje nezaposlenosti uobičajeno je u ovo doba godine zbog sezonskog karaktera turističkih i pratećih uslužnih djelatnosti, što potvrđuje činjenica da je većina novoevidentiranih nezaposlenih osoba došla po isteku ugovora o radu na određeno vrijeme, te s područja djelatnosti sezonskog karaktera i iz turističkih županija, napominje HZZ. Ipak, rast nezaposlenosti ove je godine usporen u odnosu na lani, napominje HZZ.

Treba napomenuti da  je u Omišu u baš svim kategorijama zabilježeno povećanje nezaposlenosti. Malo detaljnije o statistici o nezaposlenosti u Omišu  možete pročitati u tablici.

Povezani članci

Who's Online

We have 256 guests and no members online