Grad Omiš: Primaju nove radnike i - štede

grad omišU vrijeme kada većina zaposlenika preko noći ostaje bez posla, a oni (ne)sretnici koji ga uspiju pronaći svakodnevno strepe kako ga zadržati, jer bahati poslodavci kroje natječaje po sistemu “danas primam, sutra otpuštam”, vijest da netko zapošljava vrijedna je svake pozornosti, poglavito kada to čine državne institucije ili njima bliske instance. Tako je Grad Omiš, kao upravitelj “Vlastitog pogona”, objavio oglas za prijam namještenika u radni odnos na određeno vrijeme u trajanju šest mjeseci na radna mjesta elektrodispečera te dva djelatnika za održavanje javne rasvjete. Radi se o tri nova namještenika koja bi trebala biti osposobljena za rad na hidrauličnoj korpi, odnosno na održavanju javne rasvjete, kako bi adekvatno mogli zamijeniti dosadašnje koncesionare i tako smanjiti troškove grada ...

GRAD OMIŠ

Piše: Mladen Nejašmić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Svakako se radi o hvalevrijednom potezu iz razloga što je Grad Omiš uz sedmoricu dosadašnjih djelatnika na parkingu, zaposlio četvero dodatnih, a sufinancira i desetak djelatnika u okviru programa javnih radova.

- Mišljenja smo da ne treba ukidati radna mjesta, nego upravo na ovaj način pronaći model kako bi se uštedio gradski novac, a ujedno zaposlili dodatne radnike. U svim slučajevima u kojima grad financira ili sufinancira nove djelatnike, nedvojbeno se vodilo računa o ekonomskoj isplativosti, a to vjerujte ni trenutka nije dovedeno u pitanje - izjavio je omiški gradonačelnik prof. Ivan Škaričić.

alat

Povezani članci

Who's Online

We have 197 guests and no members online