Škverani idu u prosvjed

škveraniSva tri sindikata koja djeluju u Brodosplitu, Nezavisni, Radnički i SMH, odlučila su da, unatoč tomu što ih je u ponedjeljak primila premijerka Jadranka Kosor, neće odustati od sutrašnjeg prosvjeda na ulicama Splita, piše Maja Pejković-Kačanski na stranicama Večernjeg Lista. - Nema razloga da prosvjed ne održimo jer se ni nakon razgovora s predsjednicom Vlade nije ništa promijenilo. Međutim, naglašavamo da će to biti miran i dostojanstven prosvjed na kojem očekujemo oko četiri tisuće škverana, a pozivamo i Splićane da nam se priključe - kaže Zvonko Šegvić, predsjednik Nezavisnog sindikata Brodosplita ...


ŠKVER BLUES

Nema razloga da prosvjed ne održimo jer se ni nakon razgovora s predsjednicom Vlade nije ništa promijenilo

Piše: Maja Pejković-Kačanski / Večernji List
Izvor: Večernji List

- Onaj tko je kriv za teško stanje u splitskom brodogradilištu nije odgovarao pa sada radnici plaćaju tuđe račune - poručuju škverski sindikalisti ističući da prosvjedom žele upozoriti javnost da Hrvatska nema alternativu za brodogradnju.

Škverski prosvjednici krenut će u 11 sati s istočne kapije. U mimohodu s transparentima doći će do zgrade Splitsko-dalmatinske županije gdje će sindikalni čelnici održati govore. Nakon toga će se svi vratiti na posao. Jer to im je, tvrde, jedina budućnost.

Povezani članci

Who's Online

We have 136 guests and no members online