Slava i hvala antifašističkim herojima

Dan antifašističke borbe više se ne slavi, nego obilježava, jer je svaka hrvatska vlast pristala na farsu parcijalne istine da su se na obim stranama događali zločini, pa se kod partizana dio zločina predstavlja kao cjelina antifašizma, dok se kod ustaša cjelina zločina uzima kao dio fašizma. Tu logičku zbrku potiču beskrupulozni povjesničari i neoustaški nostalgičari za koje historiografija postoji samo kao sistematska revizija koja uspijeva jer se u javnosti ne osjećaju nelagodno fašistički zločinci, nego antifašistički heroji kojima slava i hvala na hrabrosti!

22. LIPNJA 1941.

22. lipnja - dan osnivanja sisačkoga partizanskog odreda i njegov odlazak u borbu Republika Hrvatska obilježava kao svoj blagdan, Dan antifašističke borbe, koja je donijela uspostavu federalne hrvatske države i uvrstila je u red pobjednika u 2. svjetskom ratu. Ne zaboravimo, bila je to prva antifašistička postrojba ne samo u Hrvatskoj, nego i u ovom dijelu Europe!

Tog i u svjetskim razmjerima dramatičnog dana (napad Njemačke na Sovjetski Savez) hrvatski građani različitih nacionalnih, vjerskih i etničkih pripadnosti, vođeni idealom slobode, započeli su borbu, a potom konačnom pobjedom nad Pavelićevom Nezavisnom Državom Hrvatskom i fašizmom postavili temelje na kojima je izgrađena i današnja, europska Hrvatska.

Trebamo biti ponosni na taj dio naše povijesti, dok se s pijetetom prisjećamo svih onih čiji su životi ugrađeni u najvrjednije što danas imamo - samostalnu, slobodnu, demokratsku domovinu, pred kojom je definitivno bolja budućnost, utemeljena na europskim i svjetskim ekonomskim, društvenim i političkim standardima.

Čestitamo Vam današnji praznik, Dan antifašističke borbe.

Povezani članci

Who's Online

We have 291 guests and no members online