Pola radnog vremena i pola plaće u iduća dva mjeseca

hotel LavOko 220 zaposlenih u hotelu “Le Meridien Lav” u Podstrani ovih je dana potpisalo suglasnost da iduća dva mjeseca rade tek pola radnog vremena i za to dobiju pola plaće, piše Ružica Mikačić u današnjoj Slobodnoj Dalmaciji. Takvu mogućnost zaposlenicima Podstranskog prvokategornika ponudila je uprava, suočena s problemima u poslovanju, padom prihoda, rastom troškova i značajnim manjkom gostiju u siječnju i veljači, a 99 posto zaposlenih tu je mogućnost prihvatilo. Tako će idućih mjeseci zaposlenici “Le Meridien Lava” raditi pola radnog vremena, a toliko će biti i plaćeni. - Moramo preživjeti zimu, jer na proljeće imamo dobre ugovore i solidnu popunjenost, kaže Dijana Vujević, izvršna direktorica, i naglašava da se ni onom malom broju zaposlenih koji na to nisu pristali ništa posebno neće dogoditi ...


LUKSUZNI HOTEL U PODSTRANI SMANJUJE TROŠKOVE


‘Lav’ reže plaće za pedeset posto


Piše: Ružica Mikačić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Troškovi poslovanja hotelijera u ovoj su godini porasli tako da se za plaće zaposlenih u “Lavu” mjesečno daje 3,7 milijuna kuna, odnosno 44 milijuna kuna godišnje.


suvlasnik hotela LavVeliki troškovi i nameti

Tako čak 40 posto ukupnih prihoda odlazi na plaće zaposlenih, a drugih 30 posto uzimaju država i lokalna uprava za poreze, prireze, rente, šume, vode... Kako su prihodi “Lava” pali u 2009. za 20 posto, jasno je da je takva računica u zimskim mjesecima loše popunjenosti neodrživa, kažu u “Le Meridien Lavu”.


Zaposleni bez komentara

Sami zaposleni uglavnom ne žele javno govoriti o tome što stvarno misle o tome da će dobivati samo pola plaće idućih mjeseci, ali kako je “Le Meridien Lav” jedan od rijetkih hotela na Jadranu u kojemu nema ni sindikalne organizacije, to su u tom dijelu prepušteni sami sebi.

Povezani članci

Who's Online

We have 611 guests and no members online