FESB obilježio 53. obljetnicu osnutka, Dino Dežulović najbolji student Strojarstva

Dani FESB-aSvečanom sjednicom u petak, 7. lipnja, prigodno je obilježena 53. obljetnica osnutka Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu (FESB). U izvješću o radu u protekloj godini dekan prof. dr. sc. Srđan Podrug se osvrnuo na uspjehe djelatnika i studenata FESB-a, nastavnu i znanstvenu djelatnost ove ustanove te informatizaciju, odnosno razvoj novih usluga. FESB je izradio i znanstvenu strategiju za razdoblje do 2017. godinekoju je predstavio prodekan za znanost prof. dr. sc. Dragan Poljak. Proslava Dana Fakulteta bila je prigoda da se daruju zaslužni studenti, institucije i djelatnici. Među studentima istaknimo dugoraćanina Dina Dežulovića, najuspješnijeg studenta na diplomskom studiju strojarstva ...

FESB obilježio 53. obljetnicu osnutka

Izvor: DalmacijaNews

Dan Fakulteta u ime splitske akademske zajednice FESB-u je čestitao rektor Ivan Pavić istaknuvši kako će nove generacije studenata koji upisuju ovaj Fakultet zasigurno znati iznaći modele razvoja Hrvatske te izaći na kraj s gospodarskom krizom. Okupljenima se obratio i pomoćnik ministra uprave, Darko Parić.

Dani FESB-a

U izvješću o radu u protekloj godini dekan Podrug se osvrnuo na uspjehe djelatnika i studenata FESB-a, nastavnu i znanstvenu djelatnost ove ustanove te informatizaciju, odnosno razvoj novih usluga. U tom smislu posebno je istaknuo instaliranje fotonaponskih elektropanela na krov Fakulteta, čime se FESB okreće većoj upotrebi obnovljivih izvora energije, te nove stranice Fakulteta, koje su dostupne od danas na fesb.hr. Nove stranice se izravno obraćaju zainteresiranoj javnosti, sadašnjim i budućim studentima, a izrađene su na najmodernijim tehnološkim platformama.

Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje je izradio i znanstvenu strategiju za razdoblje do 2017. godine, a na svečanoj sjednici predstavio ju je prodekan za znanost prof. dr. sc. Dragan Poljak.

Proslava Dana Fakulteta bili su prigoda da se daruju zaslužni studenti, institucije i djelatnici.

Pohvalnice kao najuspješniji studenti na pojedinom studijskom programu dobili su: Ivan Jadrić (diplomski studij - Automatika i sustavi), Zlatan Živković (diplomski studij - Elektronika i računalno inženjerstvo), Teo Krtalić (diplomski studij – Elektrotehnika), Ivana Krešić i Anna Šušnjara (diplomski studij - Komunikacijska i informacijska tehnologija), Ante Dagelić i Ivo Leko (diplomski studij – Računarstvo), Dino Dežulović (diplomski studij – Strojarstvo), Ivan Peko (diplomski studij - Industrijsko inženjerstvo), Miriam Bilać (preddiplomski studij - Elektrotehnika i informacijska tehnologija), Bojan Vujatović (preddiplomski studij – Računarstvo), Vjekoslav Tvrdić (preddiplomski studij – Strojarstvo), Ana Delaš (preddiplomski studij - Industrijsko inženjerstvo).

Za rezultate ostvarene u znanstveno - istraživačkom radu u prethodnoj godini pohvalnice su dobili znanstveni novak dr. sc. Josip Lorincz te asistent  Jakov Krstulović Opara.

Zahvalnice su dobile srednje škole čiji su učenici u velikom broju završili neki od studijskih programa FESB-a, bivši djelatnici koji su otišli u mirovinu u prethodnoj godini, te tvrtka Ericsson Nikola Tesla kao gospodarski subjekt koji je u prethodnoj godini zaposlio najveći broj studenata koji su završili studij na FESB-u.

Uz domaćine, dekana prof. dr. sc. Srđana Podruga, te prodekane prof. dr. sc. Dragana Poljaka, doc. dr. sc. Joška Radića i našeg omišanina doc. dr.sc. Damira Lelasa, svečanosti su prisustvovali prof. dr. sc. Ivan Pavić, rektor Sveučilišta s prorektorima, prof. dr. sc. Brankom Ramljak i prof. dr. sc. Tomislavom Kilićem, Darko Parić, promoćnik ministra uprave, dogradonačelnica Splita Aida Batarelo, čelnici sastavnica Sveučilišta u Splitu te srodnih tehničkih fakulteta iz Hrvatske.

fizičari s FESB-a

Povezani članci

Who's Online

We have 305 guests and no members online