Festival znanosti u Splitu 2019

Sveučilište u Splitu je i ove godine je za 17. Festival znanosti pripremilo iznimno bogat program. Festival znanosti je manifestacija kojoj je cilj približiti znanost javnosti, odnosno informirati javnost o aktivnostima i rezultatima u području znanosti i umjetnosti, poboljšati javnu percepciju znanstvenika te motivirati mlade ljude za istraživanje i stjecanje novih znanja. Festival će se održati od 8. do 13. travnja 2019. godine, a ovogodišnja tema su 'Boje'. Tijekom pet dana trajanja Festivala na 30-ak lokacija u gradu posjetitelje očekuje više od 100 različitih aktivnosti, odnosno gotovo 200 događanja poput radionica, predavanja, prezentacija pokusa, tribina i izložbi koje su za posjetitelje potpuno besplatne, a u koja su uključeni brojni gradski muzeji, instituti, kazališta, vrtići, osnovne i srednje škole kao i udruge, preko 700 sudionika i volontera.
- Kroz aktivnosti Festivala želimo pokazati da znanost nije predodređena samo za takozvane geekove, već može biti dostupna svima. Najvažnije je kod mladih pobuditi interes da se bave znanošću i zato  nakon Festivala na našim fakultetima nastavljamo s brojnim aktivnostima koje su namijenjene upravo njima - poručio je prof.dr.sc. Saša Mladenović, operativni voditelj Organizacijskog odbora Festivala.

FESTIVAL ZNANOSTI U SPLITU

Izvor: Dalmatinski portal

- Uz angažman svih sastavnica Sveučilišta u Splitu u program su se uključili brojni gradski muzeji, instituti, kazališta, vrtići, osnovne i srednje škole kao i udruge nudeći raznovrstan program tijekom Festivala. Sveučilište na taj način izlazi iz svojih okvira i otvara se prema gradu i široj društvenoj zajednici, s ciljem da se znanost približi svim građanima različitih uzrasta - kazala je prorektorica za znanost i inovacije prof.dr.sc. Leandra Vranješ Markić ističući kako se u programu nalaze brojne interaktivne aktivnosti poput radionica, predavanja, prezentacija pokusa, tribina i izložbi koje su za posjetitelje potpuno besplatne.

Povezani članci

Who's Online

We have 448 guests and no members online