Festival znanosti: Sedam dana, 105 događaja

Svečano otvorenje 13. Festivala znanosti održat će se u Splitu u ponedjeljak 20. travnja s početkom u 11 sati u Galeriji umjetnina. Tema ovogodišnjeg Festivala je 'Sunce', a u tijekom sedmodnevnog programa u Splitu se zainteresiranima nudi ukupno 105 aktivnosti (diskusije, radionice, znanstvenih kafići, tribine, znanstveni pokusi i školice, posjet istraživačkom brodu Bios 2, astroparty, prezentacije, otvoreni dani sastavnica) koje će znanost prikazati na popularan, veseo i svakome razumljiv način. Osnovni moto festivala i dalje je 'Izađimo u grad na Festival znanosti' pa je većina aktivnosti smještena u centar grada kako bi planirana događanja mogao vidjeti veliki broj građana, od djece predškolske dobi do umirovljenika. Program 13. Festivala znanosti pogledajte ovdje...

FESTIVAL ZNANOSTI

Festival znanosti u Splitu: Sedam dana, 105 događaja

Izvor: Dalmatinski portal

Festival znanosti je manifestacija kojoj je cilj približiti znanost javnosti, odnosno informirati javnost o aktivnostima i rezultatima u području znanosti, poboljšati javnu percepciju znanstvenika te motivirati mlade ljude za istraživanje i stjecanje novih znanja.

Festival znanosti organiziraju Sveučilišta u Splitu, Zagrebu, Rijeci i Osijeku, u suradnji s Tehničkim muzejom i British Councilom, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Otvorenju će nazočiti rektor Sveučilišta u Splitu prof.dr.sc. Šimun Anđelinović, predsjednica Organizacijskog odbora prof.dr.sc. Livia Puljak, splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja, Igor Baković, savjetnik gradonačelnika za znanost i kulturu, Siniša Kuko, pročelnik službe za kulturu, umjetnost i staru gradsku jezgru te ravnatelj Galerije umjetnina Branko Franceschi.

Tom prigodom u atriju Galerije profesori i studenti Sveučilišta prikazat će niz znanstvenih pokusa i radionica.

Povezani članci

Who's Online

We have 365 guests and no members online