Nema piva do Hladnog Piva

koncert Hladnog Piva u splitskoj AreniEvo je Hrvatska dobila još jedan veličanstveni brk. Nakon Mile Hrnića, Miše, Elia Piska, te onih Let 3-jevih lažnjaka, i purger Mile Kekin je uzgojio zavidan podnosni ukras u maniri velikog Hulka Hogana. Ali nije samo veličanstven brk ono što je Mile sa svojim jatacima iz Hladnog Piva želio pokazati Splićanima te burne večeri 14. listopada 2011. Željeli su oni, a i u potpunosti uspjeli, Dioklecijanovu (braco & seka) gradu dokazati da i u našoj maloj, gospodarski i socijalno totalno, da prostite, razj*banoj državici, postoji band koji se kako glazbeno, tako i scenski, može nosit sa bilo kojom globalnom zvijezdom velikog kalibra  ..

ROCK U ARENI

Nema piva do Hladnog Piva

Piše: Ante Čikotić Čiko

koncert Hladnog Piva u splitskoj AreniStage sa golemim video zidom, pomičnim postoljem za bubnjeve, brass sekcijom i pistom što duboko penetrira u prve redove euforične publike bio je idealna scenografija za gotovo trosatni koncert sastava koji ima što za reći i kaže to na j*beno glasan način.

Od uvodne 'Kiribaj i kotlovina', pa sve do zaključne 'Nije sve tako sivo', Pivo je energično otprašilo gotovo cijeli friški album 'Svijet glamura' (naslovnu stvar, 'Ima da te lajkam', 'Fotoaparat', 'Pravo ja', 'Može', iznimnu 'Premali grad'…), uz bogatu fudru od niza već prokušanih zgoditaka sa klasičnih ploča ('Dobro veče', 'Fur immer punk', 'Pjevajte nešto ljubavno', 'Superman', 'Ne volim te', 'Teško je ful biti kul', 'Konobar', 'Šamar' ili pak 'Frizerska pjesma', 'Debeli' i 'Politika' koje su prezentirane kao beskompromisna kritika domaće političke baruštine).

A publika? Kako je publika reagirala na nenadhebivu svirku gajničkih punkera koji su u međuvremenu postali najveći domaći rock 'n' roll band? Malo bi bilo reći ekstatično. Jer ne samo da je bilo svita ka da Hajduk igra kvalifikacije za Ligu prvaka, nego je tijekom cijelog koncerta usijana atmosfera eksplodirala u sveopći delirija tijekom ta, čini mi se, 153 bisa što ih je band odsvirao.

Bio je to koncert za prste polizat, svirka kakve se ni Bruce Springsteen i E Street Band ne bi posramili, a kamo li ne mali band iz male države tamo negdje na rubu Europske unije.

Izgleda da uistinu ipak nije sve u veličini…

koncert Hladnog Piva u splitskoj Areni

Povezani članci

Who's Online

We have 352 guests and no members online