Pukla stina na dva dila

Teško je reći da li je ta priča sličnija lošoj šali ili izlizanom klišeju, ali u kratkim bi crtama glasila otprilike ovako: imamo, dakle, heavy metal band. Turbopopularni heavy metal band, dodao bih. Pažnju su kritike i publike privukli već sa nastupnim EP-jem, da bi narednim albumima, pogotovo onim trećim i četvrtim u nizu, zacementirali svoj status globalne rock atrakcije. No, bilo je to u zlatnoj dekadi teškog rocka – osamdesetima, nakon kojih su uslijedile depresivne devedesete i grunge, odnosno alter –rock revolucija koja je heavy metal sa vrha globalnih top ljestvica gurnula u debeli glazbeni uderground. Sa popularnošću žanra, poput žvake se na suncu raskrabila i popularnost protagonista ove naše priče, pa su pukotine u bandu počele bivati sve očitijima. Nekoliko blijedih albuma kasnije, dugo vremena nevješto prikrivani antagonizam je učinio svoje, pa se nekoć uspješna hard rock formacija rascijepila na dva banda. Dva banda, oba sa starim imenom – Queensryche ...

VIDJELI DA POSTOJE DVIJE KLAPE CAMBI, PA PROBALI I ONI..

Pukla stina na dva dila

Piše: Ante Čikotić Čiko

U crvenom kutu imamo dakle originalnog pjevača Geoff Tatea koji je oko sebe okupio hordu hard'n'heavy ćunki iz sastava formata jednih Whitesnake, Dio, Quiet Riot i AC/DC, nazvavši tu novu formaciju Queensrycheom.

Sa druge pak strane tog glazbeno – pravnog ringa, u plavom kutu, imamo ostatak starog banda koji su na Tateovo mjesto doveli Todd LaTorrea iz Crimson Gloryja, proglasivši i tu frakciju Queensrychom.

I dok tužbe pljušte sa svih strana, i jedan i drugi Queensryche glazbeno ne miruju. Tate je sa svojim plaćenicima već izbacio album ''Frequency Unknown'', dok odgovor njegovih bivših kolega u toj dugosvirajućoj formi tek očekujemo.

No, zato su nam prvi singlovi oba banda od nedavno dostupni, te ih možete preslušati nešto niže.

Ovako, dakle, zvuči Geoff Tate bez ostatka banda:

A ovako ostatak banda bez Geoff Tatea:

Što vam se više sviđa, procjenite sami.

Povezani članci

Who's Online

We have 623 guests and no members online