Festivali: Terraneo - Dalmatinski Exit

Nastupom splitske grupe Stillness završio je treći dan, a ujedno i glavni program petodnevnog ljetnog indie-rock festivala Terraneo koji se održava na prostorima bivše vojarne Bribirski knezovi u Šibeniku. Prije njih, publiku su očarali danski Raveonettes svojim moćnim zvukom utemeljenim na gitarskoj distorziji, hipnotičkom bubnju i nježnom ženskom vokalu. Nešto ranije više tisuća posjetitelja rasplesala je francuska pop atrakcija Nouvelle Vague sa svojim bossa nova obradama punk i new wave klasika ...


ŠIBENIK

TERRANEO - DALMATINSKI EXIT

Završio treći dan festivala Terraneo

Izvor: Hina

Vrhunac večeri bio je nastup britanskih post-punk legendi The Fall koji su ponudili svoj karakterističan mračni rock zvuk, dok je američka grupa Baseball Project isporučila upečatljivu količinu beskompromisnog rock and rolla s efektnim primjesama psihodelije.

Oregonski Thermalsi publiku su zapalili razoružavajućim spojem energije punka i melodioznosti popa. Na samom početku trećeg dana Terranea atmosferu su zagrijali domaći bendovi My Buddy Moose i Overflow.

Na festivalu slijede dva dana s nešto manje razvikanim, ali ništa manje kvalitetnim imenima indie rock i elektronske scene.

>

Prema dojmovima posjetitelja iz svih krajeva Hrvatske, regije ali i zapadne Europe, prvo izdanje ovog glazbeno-ekološkog festivala u potpunosti je uspjelo. Karakterizira ga posebno opuštena atmosfera, prijateljski odnos izvođača i publike i neovisnost od velikih korporacijskih sponzora.

Osim toga, izuzetno je obogatio turističku i koncertnu ponudu Dalmacije, što su prepoznale i gradske vlasti koje su organizatorima pružile svesrdnu potporu u organizaciji ovog događaja koji je okupio više od stotinu izvođača iz samog vrha svjetske i domaće nezavisne rock scene.

Povezani članci

Who's Online

We have 229 guests and no members online