100 posto prirodno

Ðubrivo su kultni splitski punk metal band kojima je nakon o-ho-ho godina demo "staža" konačno izašao prvi album - "100% prirodno". Odličnim humorom i zdravim pristupom glazbi i sceni, bez kompromisa i full iskreno, zavrijedili su sve epitete i repekte onih "drukčijih" u gradu i regiji kojom vlada tipičan hrvatski šund. 16 pjesama albuma protkano je svakojakim blesavim temama, sarkastičan (nerijetko i jako istinit) vokal u jednom ozbiljnom, kvalitetnom i žestokom ritmu ...

Izvori: Muzika.hr, Dop magazin, Slobodna Dalmacija

Punk/metal je najjednostavnije reći, ponajviše zbog tekstova prelijepljenih nad fora rifovima. Opjevalo se kćeri kurve ("Vaša kćerka"), budale koje se nerijetko vikendom spuštaju u grad i rade sranja ("Peta zona"), o seksu s dlakavim curama i njihovoj nepristojnosti ("Zašto si podrignula?" i "Zašto se ne pereš?"), o pivi, o masturbaciji ("Upri brale"), o modnim časopisima, o pornićima (prvi singl "Porno Star") i svemu što ide uz to.

U nijednom trenutku albuma ne pokušavaju ispasti nešto prepametni, tim glasom teško bi bilo opjevati nešto jako ozbiljno, pa su tu da se zabave i da zabave nas.

A kako im to uspjeva polušajte u priloženom video broju u kojem možete sinjati i neke splitske poznate face, redom štovatelja Ðubriva.