Ispovijest Galeba

na plažiDesetljećima su Čehinje, Njemice, Šveđanke i brojne druge strankinje koje su ljetovale na Jadranskoj obali prepričavale svoja  ljetovanja  provedena sa zgodnim i šarmantnim južnjacima koji su im odmor na Jadranu učinili nezaboravnim. O tim našim 'galebovima' pjevane su pjesme i ispredane brojne priče koje se i danas prepričavaju po dalmatinskim gradićima i gradovima. Ljetne ljubavi bile su najjači začin ljetovanju, ali bilo je i slučajeva pravih velikih ljubavi zbog kojih su mnoge mlade strankine promijenile državu i postale hrvatske snahe. No, to su ipak bile iznimke ...


ISPOVIJEST GALEBARA

Najvažnije je ženu osvojiti pogledom

Piše: Jelena Hendić / Dubrovački vjesnik
Izvor: Dubrovački vjesnik

gelebDomaći mladići često su preko ljeta prekidali sa svojim stalnim curama kako bi imali slobodu 'galebarenja'. Danas više nema toliko 'galebova', zavodnika koji su i Dubrovnik brojnim turistkinjama činili još ljepšim u svakom smislu i na taj ga način i promovirali.

Želeći otkriti zbog čega je to tako, ali i kako je biti ljubimac ženskog spola, kako 'galeb' osvaja, popričali smo s jednim autentičnim ljetnim dubrovačkim  'galebom' koji je danas u svojim ranim pedesetim zadovoljan muškarac koji živi miran obiteljski život, iako i danas voli pogledati lijepu ženu jer kako kaže -  bez žena ne može. Ipak, zbog svoje obitelji želio je ostati anoniman.

Njegova priča slična je priči stotina mladića koji su negdje sve do Domovinskog rata iz naraštaja u naraštaj žarili i palili po našim plažama.

Zašto je to prestalo, odnosno svedeno na samo rijetke iznimke, prepuštamo sociolozima. Od našeg 'galeba ' pokušali smo saznati kako je osvajao žene i je li on osvajao njih ili one njega.

ljetna ljubav


Zavedena u sekundi

'Tko na koga pada, teško je odgovoriti jer ako žene padaju na nas i ako nas žele, ne postoji brana koja će ih spriječiti' - tvrdi ovaj obožavatelj žena.

'Mi smo samo igračke s kojima se one igraju. Mislimo da smo zavodnici, a one zavode nas, pa na taj način mi možemo dobiti ili izgubiti. Sve ovisi o ženama i tako je uvijek i bilo. Naročito je važno ženu osvojiti pogledom i dobiti od nje 'zeleno svjetlo' za start, a ne kao što to rade neki 'seljaci'. To je sve igra očiju...

Na pitanje koliko mu je trebalo vremena za osvojiti ženu, bez dvoumice otkrio nam je svoj rekord koji iznosi niti desetinku sekunde. Dobro se sjeća zavođenja jedne vatrene Šveđanke u Lazaretima. Trajalo je manje od sekunde.

Je li žena zauzeta ili ne, ili možda čak udana, to smatra nebitnim. Najviše prevladavaju slobodne ili mlađe koje dođu na godišnji u Dubrovnik te se uz malo glazbe i alkohola prepuste nježnosti.

na plažiPriznaje da je doživljavao odbijanje ljepšeg spola, ali to smatra normalnim, jer kako kaže, ako napraviš grešku u koracima, naravno da ćeš dobiti korpu. Najlakše „padaju“ Engleskinje, Amerikanke i Šveđanke, a u zadnje vrijeme i naše domaće cure

Kaže da alkohol čini čuda pa se treba iskoristiti situacija da jedni drugima lakše oprostimo grijehe koje smo istu noć isplanirali. Sebe smatra galantnim i džentlmenom. Žena se mora osjećati  ugodno i nikad nije bio grub prema njima. Uvijek pokazuje da je džentlmen i ženu želi napraviti ženom u punom smislu.

Preferira plavuše pa je zato i bio s više plavuša ali najdraže su mu bile Brazilke, Šveđanke, Amerikanke i Beograđanke jer su opuštenije u krevetu. Kaže kako je njegov naraštaj imao prave frajere koji su jako dobro reklamirali naš prelijepi grad, dodavši da su današnji galebovi, ustvari - golubovi.

Zavodio nije s ekipom nego uvijek sam, rijetko s nekim prijateljem. Zbog ovog ljepotana mnogo se strankinja vraćalo u Dubrovnik, a on kaže da su one odlučile što žele prije nego što su došle.

Da mu ni malo ne nedostaje samopuzdanja, jasno je i po tvrdnji da ih njihovi muškarci u hladnim zemljama mogu zadovoljiti samo jako rijetko pa su oni 'uskakali' u ispomoć.


Mlađe je slađe

Ne sjeća se baš svih žena s kojima je bio, ali neke ipak dobro pamti. Ostao je u kontaktu s nekima pa se čuju  mobitelom ili kontaktiraju preko Facebooka. Lazareti, Exodus, Labirint i Fuego bili su mjesta gdje se najviše izlazilo pa je tamo i upoznao najviše cura.

Ženu treba zadovoljiti  u svakom trenutku, i vani i u krevetu. I danas mu nedostaju ti mladi dani i rado bi se ponekad vratio. Tako bi, kaže, opet mogao imati dvadesetogodišnjakinje, a ne ove starije koje su već inventar kao i on sam.

na plaži

Tvrdi da je na svoj način uvijek bio vjeran jer, dok je bio s jednom ženom, s drugima nije ništa pokušavao. Ne voli klasične ulete poput „Hoćete li što popiti? “ili „ Koliko je sati“. Ima svoje originalne, poput „Oprostite, smijem li se zaljubiti u vas?“ ili „Koja zemlja producira ovako lijepe žene, da mogu odmah tamo poć?“...

Smijeh i radost smatra najvažnijim, kako u životu, tako i u zavođenju pa zato voli nasmijavati žene i na taj način dobiti kredit za dalje. Uvjeren je da je najveća razlika između njega i drugih galebara u tome što oni imaju 20, 30, 40 ili pak 50 godina, dok je njemu tri milijuna godina!

Na ženama mu se sve sviđa a najviše ga privlače dugi prsti na rukama kao i naočale za vid jer ga kod žene podsjećaju na sekretarice, a to mu se jako sviđa. Smatra se realnom, normalnom i zdravom osobom punom života.

I sam se pita zašto su nestali galebari  jer je uvjeren kako su to bila zlatna vremena 70-ih i 80-ih godina, ali je nakon rata sve zamrlo i nestalo. Vrati se samo u rijetkim slučajevima, dok u Grčkoj i Italiji još traje.

Na pitanje je li se ikad zaljubio, kaže da je bilo nekih vrsta zaljubljenosti s obje strane, te su mu neke žene nudile zajednički život, ali ih je sve odbio, a prava ljubav je došla tek kad je našao svoju Dubrovkinju s kojom je danas. Draže su mu mlađe i zauzete žene, jer zauzete ništa ne traže i ništa ne očekuju. 


Ostavi mi ženu!

Bio je s dvjema poznatim djevojkama, ali nismo uspjeli otkriti s kojima - znamo da je jedna glumica, a druga pjevačica iz Engleske. U cijeloj svojoj galebarskoj karijeri imao je samo dva neugodna poziva i to iz Italije gdje su mu preporučili da se ostavi tuđih žena, na što je on veoma snalažljivo odgovorio da on nije dirao njih, nego one njega.

mišoPrisjeća se susreta s jednom strankinjom na brodu koja ga je izravno pitala želi li spavati s njom, na što je on potvrdno odgovorio. Pitao ju je gdje joj je muž i zašto ga vara, a ona je odgovorila da je on na brodu i da ga vara  jer on previše misli na karijeru.

Kroz smijeh nam je ispričao kako mu je strankinja rekla da brod polazi u pet i da imaju dva sata vremena i neka ne gubi vrijeme na pričanje...

Ovaj zavodnik kaže da se ne smatra galebarom, nego čovjekom koji voli malo više žene od ostalih.  Ako ste mislili da se ovaj zavodnik sa ženama sporazumijeva samo govorom tijela, varate se, on aktivno govori čak tri strana jezika - engleski, francuski i talijanski.

Danas je galebarenje  samo lijepa uspomena – i njima i ženama s kojima su se družili. Čini se da je ovo novo vrijeme u kojima se ljudi druže preko Facebooka, mobitela ili na internet chatovima zauvijek odnijelo ljetne ljubavne priče u zaborav, dok ljubav i druženje postaju dio novog virtualnog svijeta interneta.

Ili možda ipak nije tako?