ODGOĐENO I OVO: 'Zavodnici' u nedjelju u Dugom Ratu

Na Dan žena, u nedjelju, 8.3.2020. s početkom u 20 sati u dvorani nekadažnjeg Glagoljaškog sjemeništa na Priku izvesti će se premijera komedije "Zavodnici", autorskog projekta dramskih umjetnika, Ivane Giove Župa i Ivana Baranovića, inspiriranog domaćim i stranim piscima o vječnoj temi ljubavi, zavođenja, braka,.. Predstavu potpisuje autorski tim koji čine Ivana Giove Župa, Ivan Baranović, Miho Dolina i Petar Buljević, a nakon premijere publika će moći i nazdraviti za autore i za žene koje obilježavaju svoj dan, uz pratnju glazbenica Rozarije Samodol na klaviru i Ane Bubalo na violini.

ODGOĐENO!   Predstava "Zavodnici" koja se trebala odigrati u okviru proslave Dana Općine Dugi Rat u nedjelju, 15.03.2020 s početkom u 19:30 sati u dvorani nekadašnjeg kina "Dalmacija" u Dugom Ratu je odgođena, zbog poznate virusne situacije, za neka bolja i zdravija vremena. Hvala na razumjevanju.

Crtica o predstavi

Izvor: CZK Omiš, Culturenet

To je tipična strastvena i  duhovita analiza ustaljenosti bračnih rituala u kojima njihovi protagonisti uzaludno pokušavaju iznova prepoznati strast, želju i razlog suživota, koji postaje tek alibi za introspektivna preispitivanja funkcionalnosti bračne veze i odnosa pa i uz usputne imaginarne preljubničke avanture koje postaju same sebi svrhom. Komedija obiluje finim iznijansiranim situacijama zablude i naglih začuđujućih obrata koji se razrješuju na neočekivani način i publiku drže u neizvjesnosti do samog kraja. Njihov etablirani malograđanski dnevni raspored, licemjerna uvažavanja prava na javnu i tajnu privatnost i ustrajavanje na paralelnim životima funkcioniraju sve do trenutka kada se iscrpe razlozi, prepozna nemoć i izgube elementarni motivi. Možda će se njihova iscrpljena i potrošena bračna strast i data vjera, ponovno oživljena, prepoznati kao istinska ljubav.

Povezani članci

Who's Online

We have 188 guests and no members online