Najveći neprijatelji hrvatskih građana su domaći političari i vlast

hrvatska u mreži mafije, kriminala i korupcijeNajveći su neprijatelji hrvatskim građanima domaći političari i vlast, a najveći neprijatelji vlastima su građani – jer ih onemogućavamo da kradu onoliko koliko bi mogli i tražimo ona prava koja smo imali i prije. Istina je gola, nema više vanjskih neprijatelja. Ivo Sanader otišao je - zbog jednog CD-a. Njemačka vlada otkupila je od švicarskog hakera, ili bankara, CD s tajnim računima gdje su se spominjali neki njemački političari i tokovi novca koji su izišli iz redovnog poslovanja. Na tom CD-u pojavilo se i ime Ive Sanadera, s nekim računima "Hypo Banke". Angela Merkel, zajedno s predstavnicima iz SAD-a, pozvala je Sanadera u Bruxelles i tražila da se makne iz politike - govorio je, često prekidan dugotrajnim aplauzima, politolog Darko Petričić na splitskom predstavljanju svoje knjige "Hrvatska u mreži mafije, kriminala i korupcije", u prepunoj Gradskoj knjižnici, uz prisustvo gostiju don Ivana Grubišića, sindikalnog prvaka HUS-a Ozrena Matijaševića, te beogradskog analitičara Miloša Vasića ...


POLITOLOG PREDSTAVIO KNJIGU O KORUPCIJI U HRVATSKOJ I USTVRDIO

DARKO PETRIČIĆ:

Merkel otjerala Sanadera zbog CD-a s tajnim računima

Piše: Petar Dorić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Politolog Darko Petričić (41) iz Varaždina u svojem je izlaganju predstavio hrvatsku politiku - kao sredstvo instant bogaćenja - putem stranaka koje funkcioniraju poput trgovačkih društava na političkom tržištu koje se nalazi u Hrvatskom saboru.

On tvrdi kako je na privatnim računima političara, tajkuna, obavještajaca, generala, profitera završilo najmanje deset milijardi eura.

Prema Petričiću, Hrvatskom vlada šest mafijaških skupina iz sektora: politike, bankarstva, građevine, duhanskih prerađevina, turizma i ekologije (zagađivači), kojima treba pridodati i “klasičnu” albansku mafiju, te specifičnu - sportsku mafiju.Gostovanje Darka Petričića u emisiji Dossier.hr u studenome prošle godine, nakon kojeg je urednica emisije Ana Jelinić smijenjena
 

Također, prisutna su i tri izuzetno opasna lobija: trgovačko-uvoznički, odvjetnički te obavještajni koji, kao i mafijaške skupine, podrijetlo vuku iz famozne objave predsjednika Franje Tuđmana o dvije stotine odabranih pojedinaca i obitelji koji će upravljati zemljom.

Premda se većina aktera ove knjige odnosi na HDZ-ove nositelje nacionalne vlasti iz domaće metropole, autor se nakratko zadržava i na ostalim gradovima, kao što ne štedi ni ostale stranke, uključujući SDP i HNS.

U poglavlju o Splitu, osim Željka Žderića, pred čijom privatizacijom “Konstruktora” od straha tj. interesa do sada spuštaju hlače sve vlade i svi državni odvjetnici, Petričić spominje i “ekipu iz Teaka”, te napose Miroslava Buličića.


Don Ivan Grubišić: Četiri nacionalne sramote


Don Ivan Grubišić: “Četiri su nacionalne sramote u RH: politika, izrođena u politikantstvo, usmjerena na stranačke i vlastite interese, a ne prema općem dobru; sudstvo, jer država u kojoj ne funkcionira sudstvo ne može se nazivati državom; umreženost kriminala, korupcije i mafije, koji jedni drugima čuvaju leđa; te šutnja ‘moralnih vertikala’ koje šute.

Nisu najgora vremena u kojima se ne može govoriti i pisati, nego ona kada se to može raditi, ali se ne može utjecati ni na što.”


Ozren Matijašević: "Dobit će po kostima"

Ozren Matijašević: “Darko Petričić je vrlo hrabar čovjek koji ima građansku hrabrost ukazati na probleme. Bojim se da će na svojim kostima osjetiti ‘institucije’, koje bi ga inače trebale štititi, ali je nažalost za vjerovati kako će se, umjesto sadržajem knjige, ‘baviti’ upravo njime.

Povezani članci

Who's Online

We have 247 guests and no members online