KOLAPS u Omišu: Aktivistički performans i humanitarno zabavno okupljanje građana

U subotu 20.12.2014. u Omišu s početkom u 18 sati udruga "Volim Omiš" organizira mirno javno okupljanje povodom zanemarivanja problema od strane državnih institucija, a koji su od vitalnog značaja za Grad Omiš, povodom politike korupcije i oglušavanja DORH-a na niz osnovanih kaznenih prijava protiv lokalnih političara. Javno okupljanje započinje u 18:00 sati na Fošalu prosvjednim pješačkim performansom nazvanim "KOLAPS" na raskrižju ispred Općine, a vezano za konzerviranje i odgodu radova "Omiške obilaznice" do 2023. godine. Nakon performansa, u 19:00 sati, na Trgu Stjepana Radića održat će se prigodni govori gradonačelnika Grada Omiša Ivana Kovačića i gradonačelnika Grada Metkovića Bože Petrova, nakon čega slijedi pjesma i humanitarni domjenak. U akciji humanitarnog karaktera prikupljati će se novac za Lovora Juragu (Lori) koji zbog oštećene leđne muskulature hitno treba na rehabilitaciju za koju je potrebno 10 000 kuna. I ovim putem organizatori mole sve koji su u mogućnosti da ispeku fritule ili neke druge jednostavne kolače i donesu ih neposredno prije okupljanja na Trg Stjepana Radića, te volontere za rad na štandu na kojem će se odvijati humanitarna akcija čiji cjelokupni prihod ide u humanitarne svrhe ...

KOLAPS U OMIŠU

Aktivistički performans i humanitarno zabavno okupljanje građana

Izvor: udruga "Volim Omiš"

Omiška obilaznica je žila kucavica turističkog pa time i jedinog gospodarskog razvoja Omiša i šire okolice. Ne može se i ne smije odgoditi gospodarski razvoj na minimalno 10 godina. Do kada će Omiš i okolica biti zadnja rupa na Županijskom i Državnom sviralu?

Tko ne može prisustvovati ovoj humanitarnoj akciji može uplatiti direktno na žiro račun Udruge "Volim Omiš" IBAN: HR90 2330 0031 1531 3369 5 , SWIFT (BIC): SOGEHR22

U slučaju da se prikupi više od potrebnog iznosa, na facebook stranicama Udruge "Volim Omiš" objaviti će se prikupljeni iznos i putem ankete zajednički i transparentno odlučiti prioritete za pomoć na području Grada Omiša.

Dođite u što većem broju. Izrazimo na civiliziran način, u svoje i ime svoje djece, u ime boljeg sutra; gnušanje nad ovakvim provođenjem zakona i vlasti u gradu Omišu. Svi smo krojači sudbine svog Grada. Ne dajmo da mu drugi presude, poručuju organizatori iz udruge "Volim Omiš".