Vratite opljačkano!

radnikČemu služi nacionalizam? Nacionalizam koji se uz pojam nacije javlja na prijelazu iz feudalizma u kapitalističko, građansko društvo? Nacionalizam služi, većim dijelom, zato da bi kapitalistička vrhuška neke nacije, najčešće krvavo, izvukla dijelove teritorija i stanovništva ispod utjecaja drugih vrhuški, ogradila ga nacionalnim granicama, kako bi točno znala unutar kojih granica može pljačkati vlastito stanovništvo, a da pri tom nemaju kontraproduktivne probleme i nesporazume sa tuđim elitama koje pljačkaju svoje na svom nacionalnom teritoriju. A što najveći dio naroda, ti opljačkani, dobivaju za uzvrat? ...

Gospodo, vratite opljačkano!

Piše: Petar Hajdić

A što najveći dio naroda, ti opljačkani, dobivaju za uzvrat? Mitologiju, legende, vlastito veličanje, grbove, zastave i sva ostala šarena stakalca koja ih toliko zablenu da nisu u stanju vidjeti da im nemoralni grabežljivci u međuvremenu, dok oni mašu zastavama sebi pred očima, otimaju imovinu, a prije svega dostojanstvenu budućnost sadašnjih i budućih generacija.

A tko je ovo rekao i precizno objasnio? Onaj isti genijalni Karl Marx čije se knjige odnedavno na zapadu ponovno štampaju i ponovno intenzivno proučavaju nakon sloma temelja i logike kapitalističkog svijeta u 2008.godini. I u cijeloj toj priči koja je uloga nas pripadnika hrvatske nacije? Upravo onakva kakvu je predvidio Marx. Uloga opljačkanih!

A prema izvješću nezavisnih evropskih tijela, najveće raslojavanje na bogate i siromašne, najveća pljačka od svih tranzicijskih zemalja izvršena je upravo u Hrvatskoj. Nazdravlje!

Na taj način Hrvatska juri u propast jer je plitka i nesposobna hrvatska elita toliko zaslijepljena pljačkom i ogrezla u pljački pod krinkom kapitalizma, da je zaboravila ostaviti nešto i za narod tj. za obrazovanje i proizvodnju, enormno trošeći taj proizvodnji potreban novac na kriminalne ugovore i sulude neproizvodne projekte iz kojih se novac onda slijeva u privatne džepove.

Da bi to mogla nesmetano raditi, izvan svake pameti, kupuje šutnju i podršku kratkovidnim samoubilačkim podmićivanjem  privilegirane i podobnima nabujale administracije i dijeleći lažne invalidnine i nezaslužene penzije dok nezaposlenost nezaustavljivo raste.

U Hrvatskoj zbog upropaštenog proizvodnog sektora radi svega 57,1% radno sposobnog stanovništva za razliku od preko 70% u ostalim evropskim zemljama!

A rješenje je samo jedno. Treba promijeniti način raspodjele materijalnih dobara među članovima hrvatskog društva. Jer imovine i novaca u Hrvatskoj ima puno i više nego dovoljno.

Zaduženih 50 milijardi eura nije nigdje isparilo kao ni nacionalno bogatstvo stvarano generacijama. Matematički precizno se može izračunati koliko je uloženo u svaki kilometar autocesta i koliko taj kilometar realno vrijedi i koliko je preplaćen tj. koliko je preplaćenog novca završilo u privatnim džepovima. Kako za autoceste tako i za sve ostalo.

E, taj ogromni novac i imovinu treba vratiti narodu prije svega kroz ulaganje u obrazovanje i proizvodnju. Pri tom treba nastupiti organizirano jer nitko nikad nije dobrovoljno vratio opljačkano.

Povezani članci

Who's Online

We have 230 guests and one member online

  • admin