Susret: 25. godišnjica rada terapijske zajednice u Cisti Velikoj

Uz pomoć djelatnika, volontera i simpatizera terapijske zajednice “Susret” tijekom petka i subote održana je velika radna akcija uređenja kuće u terapijskom centru u Cisti Velikoj, a sve povodom 25. obljetnice djelovanja ove ustanove, piše Slobodna Dalmacija. - Ovo je samo jedna u nizu akcya koju organiziramo u godini jubileja. Želimo pokazati korisnicima da smo tu zbog njih kako bismo im pomogli i na ovaj način, a Zajednici “Susret” ćemo vratiti stari sjaj kakav je nekada imala - kazala je Suzana Horvat Kutle, nova ravnateljica Zajednice “Susret”, terapijske ustanove koja je bila pravi pionir u rehabilitaciji ovisnika na ovim prostorima. Osnovala ju je tadašnja časna sestra Bernardica Juretić, a kroz terapijske centre je dosad prošlo nekoliko tisuća ovisnika. Prema procjenama stručnih djelatnika, gotovo njih 70 posto izvuklo se iz ovisnosti o drogama, alkoholu, kocki te drugim ovisnostima. Tijekom ove godine kada slavi 25 godina rada, Zajednica “Susret” održat će još nekoliko prigodnih akcija, tribina, okruglih stolova, te će izdati i monografiju o povijesti Zajednice.

25. GODIŠNJICA RADA TERAPIJSKE ZAJEDNICE "SUSRET" U CISTI VELIKOJ

Kroz 'Susret' se izliječilo 70 posto ovisnika

Piše: Merien Ilić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Zajednica “Susret” danas djeluje u dvije zajednice, onoj u Cisti Velikoj gdje borave muškarci, te u miješanoj terapijskoj zajednici u Ivanovcu kraj Okučana.    

Specifičnost programa je individualni pristup koji omogućuje da se o potrebnom vremenu i boravku u programu dogovara sa svakim pojedinačno, prema njegovoj osobnoj procjeni i procjeni terapijskog tima u koji su uključeni terapeuti, socijalni radnici, psiholozi i liječnici, a pomoć u provođenju programa ' pružaju i izliječeni ovisnici u izravnom kontaktu sa štićenicima na odvikavanju.

Povezani članci

Who's Online

We have 221 guests and no members online