Zanimljivosti..

Horvat Čagalj o nečestitanju pobjednici: Bio je to nesporazum, Marijana mi ništa ne zamjera

Horvat ČagaljHorvat Čagalj, Dugoraćanin i najveći kozmopolit regionalnog Big Brothera, ujedno i jedan od zrelijih sudionika – 33 su mu godine – bio je velikim favoritom do zadnjeg trenutka. Nakon što je pobjednicom proglašena Marijana, međutim, gledatelje je neugodno iznenadila činjenica da ni on ženi na pobjedi nije čestitao. O razlozima takva ponašanja i još ponečemu sa simpatičnim i pričljivim Horijem popričali smo telefonski netom nakon njegova povratka iz Beograda, jučer, dok se odmarao u bratovu stanu u Dugom Ratu. - Po izlasku iz BB kuće spustio sam se među bivše stanare i odmah sam bio zasut pričama da je sve namješteno, da se od prvog dana znalo da Marijana pobjeđuje. Pod dojmom tih informacija nisam se snašao i nisam joj pružio ruku pred kamerama, ali sam se uskoro pribrao i to učinio iza pozornice - objašnjava Horvat zašto se i on onako hladno ponio prema pobjednici showa, Marijani Čvrljak ...


LUDA KUĆA

Horvat Čagalj: Ja jedini u BB kući nisam trebao pomoć psihologa, neki su je tražili i tri puta tjedno

Piše: Lenka Gospodnetić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Bili ste najveći favorit BB-a, a potom i najveće razočaranje. Zašto ste se onako hladno podnijeli prema pobjednici showa, Marijani Čvrljak? Zbog zavisti možda, ili ste se pak priklonili njezinu ljubavniku Nemešu, koji ju je također javno odbacio?

- Zaboga, ni jedno ni drugo, u pitanju je nesporazum! Vidite, nakon tri mjeseca izolacije izišao sam iz Kuće sretan, ali i zbunjen. Po silasku niz stepenice i nakon razgovora sam se spustio među bivše stanare i odmah sam bio zasut pričama da je sve namješteno, da se od prvog dana znalo da Marijana pobjeđuje.

horvat čagalj

Pod dojmom tih informacija nisam se snašao i nisam joj pružio ruku pred kamerama, ali sam se uskoro pribrao i to učinio iza pozornice. Dan poslije smo pričali na telefon sat vremena i sve izgladili, Marijana mi ništa ne zamjera, a uskoro imamo zajedno i televizijsko gostovanje, kojem se radujem kao i susretu s njom.

Razvili ste podjednako dobar prijateljski odnos i s njom, kao i njezinim nesuđenim izabranikom Nemeševićem. Kako gledate na njegovu nedženlmensku gestu javnog ignoriranja prije no što su se, kolokvijalno, plahte uopće ohladile?

- Ne odobravam njegovo ponašanje! Zaista, dobar sam frend s oboje, a blagonaklono sam gledao i na njihovu ljubavnu priču. Razloge njegova ponašanja ne znam, ali nije mu lako - to sam se uvjerio svojim očima. Bio sam u ponedjeljak na večeri u njegovu prekrasnom stanu, a pozvao je i Nikolu, kao i još neke prijatelje i prijateljice, te nakratko popričao s Nemeševim roditeljima. Ni riječi nisu rekli o Marijani, ali sam razabrao da su Nemeša povrijedili neki videoklipovi iz kuće koje je naknadno pregledao, vezano uz nju.

Mislite li da su i roditelji utjecali na njegovu odluku?

- Moguće.

Zanimljivo je da ste se najviše sprijateljili s čovjekom koji vam je, po formalnim parametrima najmanje sličan: s Duletom iz Galibabinaca.

- Tako je, to je uistinu divno i iskreno prijateljstvo od prvog dana, bez ikakvih kalkulacija. Obitelj mu je isto krasna, a Dule će me ovo ljeto i posjetiti ako napokon napravi putovnicu.

Horvat Čagalj

Ne mogu ne primijetiti da imate najbolje živce od svih sudionika showa; rijetko ste podizali glas, jedan ste od malobrojnih nepušača, a sa svima ste uspjeli ostvariti i korektan međuljudski odnos. K tomu, niste bili nijednom ni od koga nominirani. Kako to objasniti?

- Reći ću vam najiskrenije: ja sam u toj Kući istinski uživao. Jedini sam koji nijednom u ova tri mjeseca nije tražio pomoć psihologa, dok su pojedini to tražili triput tjedno. Valjda imam taj neki socijalni talent u sebi, kao i dobre živce, kao što kažete.

Možda i stoga što ste naviknuli na promjene prebivališta, živjeli ste povremeno u Londonu, Zagrebu... Snalažljivi ste, svugdje kao doma.

- Zaista, u Londonu sam najprije bio osam godina u komadu, a poslije sam boravio povremeno. Naviknuo sam upoznavati nove ljude, to mi je normalno. Imam puno prijatelja, recimo, kad sam u Londonu ništa ne trošim na izlaske, a sve zahvaljujući daru uspostavljanja prijateljstava, kontaktima.

Što ćete sada raditi? Koja je inače vaša formalna naobrazba?

- Upravni pravnik, hahaha! Pa, zasad planiram ljeto provesti u Dugom Ratu, a poslije mi ne bi bilo mrsko raditi nešto oko televizije, bilo da je u pitanju voditeljski angažman, ili nešto u produkciji. Imam već jednu ponudu iz Beograda, ali o tome zasad ne bih, da se ne izjalovi. Naravno, iskoristit ću i nagradno putovanje u Prag, a otputovat ćemo vjerojatno zajedno Nemeš, Nirmal, Lester, Nikola i ja.

Kako biste potrošili novac, da ste osvojili nagradu od 104 tisuće eura?

- Već sam svima iz Kuće obećao skupe darove i čašćenje, tako da bi dio novca sigurno otišao na to. Ostatak bih stavio na banku, i ono što mi je najvažnije, sebi uplatio desetodnevno putovanje u New York, koje odavno priželjkujem.

Nadam se da ću jednom pak uspjeti otići.

Horvat Čagalj i ekipa iz BB kuće