Horvat Čagalj: Nikad nisam zažalio što sam bio u Big Brotheru

Nekome maćeha, a nekome dobra majka, Big Brother show ima svoja dva lica, a ono se Horvatu Čaglju, iz Dugog Rata, pokazalo u onom boljem svjetlu. Horvata se teško zaboravlja i danas, nekoliko godina od njegova života u izolaciji kuće Velikog brata, u sezoni u kojoj je titulu pobjednice odnijela Kninjanka Marijana Čvrljak, danas Kovačević. I dandanas se s njom čuje, zna da je u Zagrebu s kćerkicom, vodi tattoo-centar. Čak je u češćim razgovorima s Marijaninim nesuđenim Nemešom, a u kontaktu je i sa Sorayom, Lesterom, Nirmalom, Tamarom, Brendonom.. Horvat je jedan od onih koji nije tako olako propustio nalet instant-slave. Bavio se dizajnom, surađivao je s omiškim "Galebom”, sudjelovao je u izradi linije sportske odjeće. Ima i svoju liniju majica. Ovo je ljeto s bratom imao beach bar, a sa završetkom sezone razmišlja i o tome zašto se i prije nije na tako nešto odlučio. Kaže da ga prepoznaju i dandanas, traže autograme, pozdravljaju ga na ulici, u kafićima, dućanima, Bakice mu nakon četiri godine od sudjelovanja u showu više ne kupuju čokoladice kada ga sretnu na cesti..

BB HORVAT

Nikad nisam zažalio što sam bio u kući Velikog brata

Piše: Tanja Šimundić Bendić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


No zato mu se nedavno dogodilo da su ga na ulici u New Yorku, gdje je bio na putovanju s bratom Markom, zaustavili naši iseljenici. Oduševljeni što vide našega, i k tome nekoga poznatog.

- Sve je to cijena slave, rekao bi u šali. Za mene je BB neponovljivo, odlično iskustvo, nikada zbog toga zažalio nisam. Odlično sam se zabavljao i u kući i nakon, nikakvih problema nisam imao. Ali za mene je bila vezana i zanimljivost, došao sam do samoga kraja, a da nikada nisam dobio nominaciju za ispadale. U kući sam imao dojam da sam drag judima, kako vole biti u mom društvu. I to puno znači. A kada sam izišao, reakcije okoline su bile fantastične - kaže Horvat, ne skrivajući kako bi se opet rado okušao u nekom realityju, no možda ipak malo drukčijeg formata.

Horvat Čagalj: Nikad nisam zažalio što sam bio u Big Brotheru

Zbog čega će pamtiti BB? Zbog novih spoznaja o sebi samome, ljudi koje je tu upoznao, stečenih prijateljstava, zajedničkog života s nekoliko sustanara s kojima je nakon izlaska iz showa unajmio stan. Pa ludih partyja diljem regije na kojima su bili pozivani kao VIP gosti. Tjelohranitelja koji su ih čuvali, silnih autograma, instant-slave...

- Eto, i to sam iskušao, vidio sam kako izgleda biti slavan. Pa nije loše, nije. Ali najhitnije je u svemu tome i nakon toga ostati zdrav i normalan u glavi. Neki se nisu znali nositi s pritiskom u kući, neki su imah problema nakon izlaska iz nje. Ima ih koji žale zbog ulaska u BB dom. Ja sam sve svoje dvojbe raščistio prije ulaska. Moraš sebe poznavati, znati svoje slabosti, mane, načine reagiranja kada si u eksplozivnim situacijama.  A zatvoren. Teško je to razumjeti nekome od vani. Živiš u izolaciji, znaš da je to nešto nerealno, da vani vlada pravi život. Ali ovo je sada tvoj život, i oni koji ga s tobom dijele postaju ti jedini i najvažniji. To je ogroman pritisak - veli Horvat.

Ovogodišnju sezonu prati od početka, zabavlja ga, opet proživljavati to iskustvo. Ali mora se i pripremiti, produkcija showa gaje pozvala na gostovanje u Beograd. Pa je red da se upozna s ovogodišnjim stanarima, koji su po njemu, kaže, doživjeli brzo, ekspresno oslobađanje od srama, nelagode. Ima i svoje ljubimce, romsku obitelj Vasić. A neki su ga jako iznenadili.

- U prvom redu Splićanka Steffani o kojoj svi govore. A ne znam šta bi reka. Iz Splita je, pa je podržavam, ali ne mogu se načuditi njenom vulgarnom rječniku, deranju, i tom seksu koji se dogodio odmah po ulasku. Ne znam, nisam siguran da će joj to baš donijeti veliku sreću i dug boravak u kući. Bit će tu problema. Mada, i Marijana, moja cimerica, imala je seks s Nemešom u showu. Ali bili su diskretni, mi to nikada nismo vidjeli. A ovdje je sve javno, tamo se događa, a u drugoj sobi se gleda na ekranu i komentira. Da san sada u showu, ne znam bi li mogao trpjeti toliku buku. Ovo je puno drugačije od onog showa iz mog vremena sudjelovanja... - veli Horvat Čagalj.


Nemoralne ponude

- Nakon BB sudjelovao sam u nizu emisija u regiji, gostovao u showovima, cijelu godinu dana imao sam silne poslovne obveze. S izlaskom su me dočekale brojne poruke na mobitelu, FB je pucao od zahtjeva za prijateljstvo, svi su me htjeli zaustaviti, nešto pitati, tražiti autogram...

Dobivao sam razne gratis tretmane, darove, ali i nemoralne ponude svakojakog sadržaja. Da, da i toga je bilo, svih vrsta. Ma meni je sve bilo super, ne žalim. Odlično iskustvo - kaže Horvat Čagalj.

Horvat Čagalj: Nikad nisam zažalio što sam bio u Big Brotheru