U Dalmaciji pale sve lokalne vlasti, samo se jedna čvrsto drži u sedlu..

U Omišu je već nakon šest mjeseci s vlasti pao štedljivi Kovačić, u Splitu je konačno smjenjen poslodavac Baldasar, Udovičić je (od)riješen grijeha u Kaštelima, a u županiji je abdicirao zavodnik Ževrnja,.. svugdje je ovih dana šaptom pala lokalna vlast, ma samo se jedan vlastonačelnik još uvijek čvrsto drži u sedlu - Jerko Roglić, načelnik općine Dugi Rat! Samo njemu, naime, proteklih dana na vrata i prozore nisu pokucale maškare, niti je u kratkom prevratu izgubio i vlast i milu mu oporbu. Izgleda da su se Dugoratske maškare opametile i odustale od preuzimanja ključa Općine i osvajanja vlasti u Općini, konačno shvativši da u dva, tri tjedna ni one uz sve svoje neiscrpne ljudske resurse i raskošan investicijski potencijal ne mogu rješiti naše dubioze i najvažnije probleme koje općinarima obično progutaju dva, tri mandata i nekoliko milijunskih kredita MMF-a i Svjetske banke. Inače, zvanična verzija za medije (koja će sutra osvanuti na svim naslovnicama) jest da su jake snage Hrvatskih cesta nakon kraćeg vatrenog okršaja dugim cijevima zaustavile Dugoračke maškare na prilazu semaforu na Glavici, nakon što su ove krenule s mašklinima i lopatama u gromovitu nadogradnju sekundarne mreže kanalizacije na Dućama ...

DUGORAČKE MAŠKARE 2014.

Piše: Mladen Banović
Foto: Ante Čizmić, Mladen Banović

Dugoratske maškare
Arhivska fotografija

No Dugoratske maškare, ta zna se, ne odustaju tek tako lako od zacrtanog. U svetu nedjelju, točno na 2. ožujak, ljeta Gospodnjeg 2014., a uz odobrenje fantomskog talibanskog društva, na Poljičkom će se trgu u Dugom Ratu s početkom u 16:30 sati okupiti šarolika zakrabuljena ekipa koja će tu prirediti maškaranu feštu, a uz glazbu lokalnog DJ-a i općenarodno veselje birati će se i nagraditi najorginalnije maske, pročitati testament krivcu za sve naše probleme kojeg će maškare nakon povorke kroz misto spaliti u sumrak na kraju lučice.

Dugoraćke maškare
Arhivska fotografija

Stoga, dragi dugoraćani, dućani, jeseničani, primite ovo ozbiljno na znanje, u nedjelju pozivamo Vas, velike i male, na veliku maškaranu feštu! Vidimo se!

Dugoratske maškare
Arhivska fotografija

Dugoratske maškare
Arhivska fotografija

Dugoratske maškare
Arhivska fotografija

Povezani članci

Who's Online

We have 133 guests and no members online