Zanimljivosti..

Maminjo i Mlatko zabavili županijske maškare

Maminjo u KaštelimaČlanovi krnjevalske udruge "Polantana" iz Kambelovca i ove su godine na svoj poseban način "komentirali" aktualna društvena događanja, kroz likove, točke i parole krnjevalske povorke 5. Županijskog i 16. Kambelovskog krnjevala, koja je ove nedjelje prošla od Marine Kaštela do brca u Kaštel Kambelovcu. Maškaranu povorku činilo je nekoliko stotina maškara okupljenih u više od 20 skupina iz mjesta diljem Dalmacije, od kojih je svaka na svoj način predstavila najzanimljivije likove i događaje u protekloj godini. Dotakle su se maškare u svojim živopisnim igrokazima svega, od lokalnih tema, življenja u banana državi, Remetincu, a kambelovska glavna točka bila je više nego aktualna, predstavljala je dvojac koji drma hrvatskom nogometnom scenom, šest metara visokog Zdravka Mamića, odnosno Maminja kako mu naš narod tepa i vječnog predsjednika HNS-a Vlatka Markovića, ili kako su ga Kambelovčani za ovu priliku prozvali, Mlatka ...


MAŠKARE! KRENJEVAL U KAŠTELIMA

Maminjo i MlatkoPiše: D.P. / Kastela.org
Izvor: Kastela.org

Kako uvijek i biva, na kraju krnjevala osuđen je i zapaljen krnje, krivac za sve ono loše što se događalo.

A ove godine, u Kambelovcu su odlučili da je to huligan, onaj koji je pljačka po selu, krao staro željezo i bakar, kandelabre, uništio nadstrešnice i kante i radio još milijun nepodobština.

No s dimom zapaljenog krnje u Kambelovcu nije završilo ovogodišnje maškarano slavlje, jer su se maškare sa brca premjestile u Marinu Kaštela gdje se uz pjesmu, ples i smijeh nastavila velika cjelonoćna zabava.

 

Peti županijski i šesnaesti kambelovski krnjeval 2011 s Portal na Vimeo servisu.

Povezani članci

Who's Online

We have 404 guests and no members online