Poziv na rad, red, sposobnost, odgovornost i ukidanje političkih privilegija

Predstavljanje izbornog programa Nezavisne liste don Ivana Grubišića u Dugom RatuU ponedjeljak se u večernjim satima u prostorijama nekadašnjeg kina "Dalmacija" u Dugom Ratu okupilo 60-ak mještana Općine Dugi Rat na predstavljanju izbornog programa Nezavisne liste don Ivana Grubišića. U društvu nositelja liste i Ante Klarića, vrsnog pravnika i bivšeg pučkog pravobranitelja, inače našeg Jeseničanina, mogli su saznati više o ciljevima djelovanja i izbornom programu građanske inicijative koja je u nepunih par mjeseci djelovanja okupila 11.000 članova diljem Hrvatske nudeći, ponajprije još uvijek neopredjeljenima i onim neodlučnima, jasno artikulirana programska načela, zagovarajući beskompromisne i korjenite promjene i istinske reforme koje nećete čuti od velikih nasmješenih usta iz dviju velikih stranaka, te zazivajući zaokret nabolje u hrvatskom društvu temeljen na redu, radu, sposobnosti, odgovornosti i ukidanju političkih privilegija, zbog kojih se ponajviše na ovim prostorima i bavilo politikom ...

PREDSTAVLJANJE NEZAVISNE LISTE DON IVANA GRUBIŠIĆA U DUGOM RATU

Poziv na rad, red, sposobnost, odgovornost i ukidanje političkih privilegija

Piše: Mladen Banović

- Moj su izbor i odluka bili ući u ovu utrku i bit ću zadnji koji će posustati na tom putu. Bolja, nova, pravednija i socijalna država u koju treba ugraditi kategorije etike i morala - cilj je Neovisne liste koja traži korjenite promjene i demokratske smjene, rekao je prisutnima Ivan Grubišić.

Kao jednu od najvažnijih od 20-ak točaka programa istaknuo je da treba dokinuti sve političke privilegije, od saborskih plaća koje nisu visoke u odnosu na Europu, ali jesu u odnosu na hrvatsku prosječnu plaću, do njihovih privilegija koje su još veće.

Broj saborskih zastupnika treba smanjiti na 75 sa sadašnjih 153. Zemlja s 300.000 nezaposlenih i 70.000 onih koji rade, a ne primaju plaću, te zadužena 50 milijardi eura treba odlučne, korjenite promjene, istinske reforme, od lokalne samouprave pa nadalje.

Treba nam alternativa stranačkim politikama koja nas je i dovela u ovakvu situaciju, rekao je Grubišić, dok se Klarić emotivno i iz perspektive insidera i aktivnog sudionika procesa stvaranja mlade hrvatske države obratio skupu.

Predstavljanje izbornog programa Nezavisne liste don Ivana Grubišića u Dugom Ratu

U diskusiji koja se razvila, pa i skrenula malo u privatizaciju i ne tako daleku prošlost već na prvom pitanju Ede Kalebića, čuli smo i s kojim još osobama na listi Grubišić i Klarić kane izaći na izbore, zašto se nisu uspjeli dogovoriti o eventualnom zajedničkom izlasku na izbore s Laburistima ili nekim drugim listama, procjenu izbornih rezultata liste, kao i pobjednika izbora, no o "vječnoj" izbornoj dilemi opozicionara - da li "kalkulirati" pa dati glas favoritu opozicije ili podržati iskreniju "malu" stranku ili listu te tako "potrošiti" glas i ojačati sadašnju poziciju - svatko će naposljetku morati sam za sebe odlučiti. Pred glasačkom kutijom 4. prosinca.

Vrijedi spomenuti organizatore ovog dugoratskog skupa, Savez za građansku i etičku Hrvatsku čiji se član, naš mladi doktor znanosti Gracijano Kalebić skupa s prijateljima potrudio da se sve priredi i održi u najboljem redu.

Kamo sreće da u Dugom Ratu iz prve ruke na javnim tribinama, predstavljanjima, predavanjima, možemo čuti i ostale naše intelektualce, znanstvenike, osobe koji imaju što za reći.

Povezani članci

Who's Online

We have 354 guests and no members online