Narodna stranka-Reformisti: Uskoro osnivamo podružnicu i u Dugom Ratu

U nedjelju, 28.09.2014.g. u zagrebačkom hotelu Westin, održan je Osnivački sabor Narodne stranke – REFORMISTI, kojem su uz brojne članove - osnivače stranke bili nazočni i visoki uzvanici političkog i društvenog života Hrvatske. Na Saboru su usvojeni Statut i Program te izabrano vodstvo Stranke. Za predsjednika je izabran Radimir Čačić dok će potpredsjednici stranke biti Natalija Martinčević i Petar Baranović, aktivni saborski zastupnik iz Dalmacije. Među 1176 osnivača na Saboru bilo je i naših reformista iz Dugog Rata i Omiša. Svi zainteresirani za novu i projektima okrenutu političku opciju na lokalnoj dugoratkoj političkoj sceni mogu se javiti Ani Brničević (mob. 099 277 2771), koja u svojstvu povjerenice već priprema osnivačku skupštinu dugoratske podružnice Narodne stranke – REFORMISTI ...

STANKE

U Zagrebu osnovana Narodna stranka - Reformisti

"Sa žaljenjem i ponosom možemo reći da smo jedina stranka koja, iako je jasno izrekla svoje vrijednosne sudove, ne želi svesti svoje političko djelovanje na njih, već kao jednako vrijedno mjerilo svoga rada, znanja i sposobnosti, želi ponuditi reforme i projekte koji neizbježno zadiru u interese pojedinaca i grupa, ali čija je realizacija pretpostavka izlaska zemlje iz krize. Jasno poručujemo da tažimo glasove „za“, glasove za rješenja, a ne glasove protiv bilo čijih ideoloških uvjerenja. Isto tako jasno poručujemo da ćemo taj politički utjecaj upotrijebiti da se ta rješenja i realiziraju. Pri tome smo potpuno svjesni činjenice da ćemo morati surađivati, bilo s lijevim ili s desnim blokom, s kojima neke vrijednosne sudove ne dijelimo.“- istaknuo je Radimir Čačić, predsjednik Narodne stranke – REFORMISTI.

Također, naglasio je kako se izvršna vlast svodi na normativni pristup javnom upravljanju, jer umjesto odgovornosti za realizaciju konkretnih reformi i projekata, vlast proizvodi promjene zakona, pravilnika i procedura.

To stanje moguće je mijenjati samo političkim utjecajem stranke koja je uvjerena da je i politika mjerljiva disciplina na način da u mandatu vlade ostvaruje rezultate koji omogućuju bolji život građana.  

Predsjednik Republike Hrvatske  Ivo Josipović ovom prilikom pozdravio je skup i zahvalio što Narodna stranka – REFORMISTI podržava njegovu predsjedničku kandidaturu.

Narodna stranka-Reformisti

Osnivanje narodne stranke – REFORMISTI pokrenula je Udruga "Inicijativa za osnivanje Narodne stranke – reformisti“ koja je osnovana u ožujku ove godine oko koje su se okupili brojni građani iz cijele Hrvatske koji do sada nisu bili politički aktivni, kao i nekadašnji članovi i simpatizeri Hrvatske narodne stranke, potaknuti željom da otvore prostore za drugačije poimanje i djelovanje politike u Hrvatskoj.

Narodna stranka – REFORMISTI, koja danas broji oko četiri tisuće članova, očekuje snažnu podršku građana diljem Hrvatske, kojima će u nadolazećem periodu  predstaviti svoj stranački plan i program.

Između 1176 osnivača na Saboru je bilo više od 200 Dalmatinaca, od Zadra, Šibenika, Splita, Visa, Brača, Kaštela, Dubrovnika, Ploča, Zmijevaca, a  bili su tu i naši: iz Omiša i Dugog Rata.

Svi zainteresirani za novu i projektima okrenutu političku opciju na  lokalnoj političkoj sceni mogu se javiti Ani Brničević (099 277 2771), koja u svojstvu povjerenice  priprema osnivačku skupštinu dugoratske podružnice Narodne stranke – REFORMISTI.

Povezani članci

Who's Online

We have 602 guests and no members online