Ćelamita 2013: Natjecanje dalmatinskih izviđača u Dugom Ratu

Ćelamita 2013Udruga izviđača Dugi Rat priređuje ovog vikenda u Dugom Ratu natjecanje "Ćelamita" na kojem sudjeluje devet izviđačkih društva s područja Dalmacije (oko 120 djece). Mladi izviđači okušati će se u niz izviđačkih vještina i natjecanja na otvorenom, istražujući i uživajući u prirodi u rano proljeće: puteljcima poviše Dugog Rat, Duća, Jesenica, planinarskim stazama.. U nedjelju ujutro na kraju lučice u Dugom Ratu održati će se natjecanje u paljenju vatre, da bi dvodnevno druženje završilo u posljepodnevnim satima proslavom i dodjelom priznanja najboljima na trgu ispred Općine u Dugom Ratu ...

ĆELAMITA 2013.

Natjecanje dalmatinskih izviđača u Dugom Ratu

Piše: Mladen Banović

Zadatak dalmatinskih izviđačkih ekipa je da pokažu svoje znanje u tradicionalnim izviđačkim disciplinama i vještinama: orijentacijska staza, skica terena, prva pomoć, signalizacija, vezanje čvorova, dizanje i rušenje šatora, topografija, herbarij i paljenje vatre.

U subotu u večernjim satima izviđači će posjetiti u kinu Dalmacija izložbu eksponata iz Domovinskog rata. Tijekom boravka u našem mjestu sudjelovati će i u prigodnom kulturno-zabavnom programu, te upoznavanju našeg mjesta.

Dogodine marljivi dugoratski izviđači planiraju u svom mjestu i okolici prirediti i nacionalno natjecanje izviđača!

Izviđači

Povezani članci

Who's Online

We have 453 guests and no members online