Dina Levačić preplivala La Manche

Dina Levačić preplivala je kanal La Manche i time postala prva Hrvatica koja je to uspjela. Prije nekoliko mjeseci plivala je oko Manhattana u dužini od 46 kilometara te kanal između Cataline i Los Angelesa, a sada je isplivala dužinu od 34 kilometra u kojoj joj nisu pomogle jake struje u kanalu. Dina je u ovaj poduhvat krenula u nedjelju ujutro oko 8 sati iz Engleske, a do cilja u Francuskoj je stigla desetak sati kasnije. Čestitamo Dini, njenim roditeljima i pratnji na ovom poduhvatu te njenom klubu daljinskog plivanja na ovom velikom poduhvatu!
Podsjetimo se da smo Dinu Levačić imali prilike ugostiti prije nekoliko godina u Dugom Ratu kada je s dugoratske plaže krenula u plivanje Poljičkog plivačkog maratona, dionice od Dugog Rata do Podstrane.

Dina Levačić krenula u preplivavanje La Manchea

Izvor: 24sata

Vrijeme se u kanalu između Francuske i Engleske napokon malo popravilo i nakon četiri dana čekanja solinska plivačka maratonka Dina Levačić napokon je krenula jutros oko 8 sati u 'osvajanje' La Manchea.

U pratnji broda Masterpiece na kojem su njeni roditelji, ova hrabra djevojka trebala bi isplivati kanal za nešto manje od 10 sati. Ne treba naglašavati koliko je ovo zahtjevan pothvat u kojem će, ako uspije, Dina postati prva hrvatica koja je preplivala La Manche. Temperatura mora je 16 stupnjeva, a zraka svega sedam.

Preplivavanjem La Manchea Dina Levačić bi zatvorila trostruku maratonsku krunu, te postala tek jedna od šest plivača u svijetu kojima bi u 90 dana uspjelo preplivati otok Manhatan, kanal između Cataline i Los Angelesa te La Manche.

dina levačić
  Dina Levačić na dugoratskoj plaži, pred početak maratona Dugi Rat - Podstrana

Povezani članci

Who's Online

We have 716 guests and no members online