Rukometno EP: Ajmo, kroasani!

Kao što je to već uobičajeno, dok mediji i dalje pišu o siječanskoj depresiji, kauboji marendaši, kao i ostali ljubitelji sporta, jedva čekaju siječanjske vaterpolo i rukometne dvoboje i uzbuđenja na utakmicama Europskih ili Svjetskih prvenstava. Vaterpolo EP igra se opet u Hrvatskoj i već je počelo, a naši najbolji rukometaši se pripremaju i broje sitno do nastupa na Europskom prvenstvu u Njemačkoj (10.– 28.01.2024.). Izbornik reprezentacije Goran Perkovac izvesti će večeras na parket hrvatsku momčad od koje možemo očekivati sve - i nastavak malo lošijih rezultata u natjecanjima posljednih par godina ili pak revival. Vidjeti ćemo naznake kako bi se to moglo rasplesti i večeras, u prvoj, ali vrlo važnoj utakmici protiv izvrsnih Španjolaca. Ako ih uspijemo pobijediiti moglo bi biti dobro u nastavku prvenstva. Ajmo navijati i vjerovati. Ajmo kroasani!

Izvor: HRS.hr

Izbornik reprezentacije Goran Perkovac dane završnih priprema u Poreču koristi za tzv. finu glazuru, dotjerivanje igre i slaganje koncepcije za svakog od tri suparnika koje Hrvatska ima u prvom krugu natjecanja. Stoga će se trenirati dvaput dnevno. Budući da je reprezentacija bila kompletna tek u drugoj fazi, mnogo je još stvari koje izbornik i Stručni stožer moraju izbrusiti da bi Hrvatska bila onakva kakvu želimo vidjeti na Europskom prvenstvu – čvrsta, borbena, agresivna, razigrana.Dva prijateljska susreta na Croatia kupu stoga će biti idealna prilika da vidimo gdje je trenutačno naša izabrana vrsta. Oba suparnika su iznimno kvalitetna. Crnu Goru vodi naš Vlado Šola i već je odigrala jedan pripremni susret. Mnoge naše igrače još boli poraz iz Budimpešte 2022. godine u prvom susretu drugog kruga EURA od 32:26, koji je srušio sve naše snove o velikom rezultatu. I ne sumnjamo da žele uzvratiti.

 

Slovenija je pak, u Slovenj Gradecu ugostila Austriju, našeg skorašnjeg suparnika na EURU 2024. godine. I pobijedila tijesno 34:33. Austrije bi mogla nekome “pokvariti račune“ na prvenstvu koje je pred nama, jer ima jako dobar sastav. Nadajmo se da neće - nama.

U susretu 2. kola Croatia kupa 2024. godine, reprezentacija Slovenije pobijedila je Crnu Goru 32:27 i tako će sutra s Hrvatskom odlučivati o pobjedniku turnira.

Povezani članci

Who's Online

We have 68 guests and no members online