Škraping 2019: Golub opet doletio do pobjede

Jedinstvena utrka Škraping, po kojoj je otok Pašman postao nadaleko prepoznatljiv, uspješno je održana protekle subote četrnaesti put zaredom. Od gotovo 1500 prijavljenih, utrku je završilo 1165 škrapera iz 11 zemalja. Po peti put zaredom Ante Pešić Golub opet je najbrži trkač najzahtjevnije kategorije “Marathon“ s prolaznim vremenon od 6 sati, 1 minute i 30 sekundi. Vrijedi spomenuti i najstariju sudionicu Ljubu Kušteru, 81-godišnjakinju iz Kraja, koja je u društvu mlađe prijateljice Jozice (78) uspješno završila utrku. “Škraping“ je osim sportskog poprimio i turistički karakter; u smislu upoznavanja sadržaja otoka i turističke promidžbe Hrvatske kao destinacije za aktivni odmor. Posjetitelji i sportaši stigli su iz susjednih i drugih europskih država, a u sklopu utrke nudila im se razna domaća gastronomska ponuda, kvalitetan smještaj i bogata ponuda uslužnih djelatnosti.

Škraping 2019.

Izvor: BNM-portal.com

Škrapa” je stijena ili litica uz more. Drugim riječima, ne idete samo trčati, nego hodate, trčite, preskačete preko litica, popnete se gore i dolje, sve duž slikovite obale otoka Pašmana.

GolubKao i proteklih godina natjecatelji su prilikom utrke prolazili zadanim kontrolnim točkama pored atraktivnih lokaliteta otoka Pašmana te je “Škraping“ osim sportskog poprimio i turistički karakter; u smislu upoznavanja sadržaja otoka i turističke promidžbe Hrvatske kao destinacije za aktivni odmor. Posjetitelji i sportaši stigli su iz susjednih i drugih europskih država, a u sklopu utrke nudila im se razna domaća gastronomska ponuda, kvalitetan smještaj i bogata ponuda uslužnih djelatnosti.

Prvi Škraping održan je 2006. godine, sa slabim, ali entuzijastičnim lokalnim organizatorima, okupio je 182 sudionika, natjecatelji oduševljeni posebnom stazom, proširili su glas tako da je događaj sve više rastao sve do 1.350 trkača.

Prema riječima organizatora, Općine i Prvenjskog komunalnog područja slikovitog mjesta Tkon, to je gornja granica za broj mogućih sudionika. Pokrenuo ga je utemeljitelj Josip Tomić, sportski entuzijast prije trinaest godina:¸

- “Izrazito sam ponosan na ovu manifestaciju koja je postala referenca za promicanje otoka i aktivnog odmora. Ukoliko će se Škraping odvijati u dobrom smjeru kao što je i dosad bio slučaj, bit će to pravi generator razvoja otoka Pašmana”.

Povezani članci

Who's Online

We have 636 guests and no members online