MedPaths: Projekt uređenja tematskih staza u kanjonu rijeke Cetine

cetinaOpćina Dugi Rat i grad Omiš zajedno s hrvatskim i talijanskim partnerima (JU RERA SD, Splitsko-Dalmatinska Ţupanija, gradovi Sinj i Vrlika, općine Trilj, Zadvarje i Šestanovac, regije Basso Biferno i Sinello) provodi projekt MedPaths za uređenje tematskih staza u kanjonu rijeke Cetine. Projekt se financira iz Programa IPA CBC Adriatic, u provedbi je od ožujka 2011. godine, a trenutno je u fazi pripremanja natječajne dokumentacije za provođenje javne nabave prema PRAG-u za odabir izvođača radova i uređenje staza. U sklopu provedbe aktivnosti Projekta, od 22.-24. listopada 2012. održana je interim konferencija u Larinu (Italija), u organizaciji Regije Basso Biferno pod nazivom "Održivo upravljanje baštinom lokalnog turizma" na kojoj su sudjelovali i predstavnici Grada Omiša ...

MEDPATHS – THE SNAPSHOT OF MEDITERRANEAN HINTERLANDS RICHNESS

Projekt uređenja tematskih staza u kanjonu rijeke Cetine

Izvor: Omis.hr

IPA adriaticNa konferenciji "Održivo upravljanje baštinom lokalnog turizma" sudjelovali su predstavnici talijanskih partnera, članovi projektnih timova gradova Sinj, Vrlika i Omiš te općine Trilj, predstavnici Odjela za turističke znanosti Sveučilišta Molise, kao i Dr. Mario Ialenti – predsjednik Nacionalnog odbora Programa IPA CBC Adriatic.

Glavna tema konferencije odnosila se na modele i instrumente održivog razvoja s naglaskom na turizam, potrebu popisivanja, zaštite i valorizacije prirodne i kulturne baštine, a u skladu s tim i na potrebu kvalitetnog i održivog upravljanja prostorom.

cetina

U sklopu konferencije održan je i radni sastanak vezan uz provedbu aktivnosti projekta MedPaths. Tako se raspravljalo o fazi pripreme dokumentacije za javnu nabavu prema PRAGU, do sada utrošenim sredstvima projekta i potrebi redovitog izvještavanja o napretku projekta.

Povezani članci

Who's Online

We have 183 guests and no members online