Makarski festival stripa MaFest otišao u vječna lovišta

zagor mafestMeđu stripovskom publikom ne samo Makarske i Hrvatske nego i šire regije hvaljeni i razglašeni makarski festival stripa MaFest, nakon tek zaključenoga, treba li reći odličnoga, sedmog izdanja više neće postojati. Na službenoj stranici festivala, koji se održavao od 21. do 27. svibnja tek je kratko navedeno: "U redu, to je bilo – to. Sedmi po redu MaFest ujedno je bio i zadnji. Hvala svima od srca na svemu i - živjeli!".  “Istina je da više nećemo raditi MaFest. Odluka je konačna, a razlozi su dublji i sada ih ne mogu izložiti”, kratko je za Slobodnu Dalmaciju kazao pokretač i direktor festivala Darijo Antunović, stripovski zanesenjak i baškovoški hotelijer ...

I MAFEST OTIŠAO U VJEČNA LOVIŠTA

Piše: Siniša Kekez / Slobodna Dalmacija
Ilustracije: MaFest.com
Izvor:
Slobodna Dalmacija

MaFest plakat
  Ilustracija: Igor Kordej

“Istina je da više nećemo raditi MaFest. Odluka je konačna, a razlozi su dublji i sada ih ne mogu izložiti”, kratko nam je kazao Antunović. Iako je prošlog vikenda sve izgledalo odlično, došli su ugledni međunarodni strip-autori kao Moreno Burattini i Stefano Casini i drugi, posjetio ih je i baškovoški susjed, predsjednik Ivo Josipović, kako se može čuti, Antunović više nije mogao i želio vući cijeli festival bez prave potpore institucija i uz novčane manjkove i restrikcije.

MaFest poster
  Ilustracija: Stefano Casini

U svakom slučaju, šteta i za stripovsku publiku, a i za kulturnu ponudu kako Makarske rivijere, tako i Splita, Hrvatske i šire regije, koja je krajem svibnja, u predsezoni, dolazila u Makarsku na druženja sa svjetskim stripovskim imenima.

MaFest poster
  Ilustracija: Pasquale Frisenda