Dajte nam da radimo!

Udruga poreznih obveznika Lipa pokrenula je akciju za pomoć majkama-poduzetnicama i drugim poduzetnicima početnicima kako bi im se olakšalo pokretanju vlastitog posla i osamostaljenje – Dajte nam da radimo!
Uputili su zahtjev Ministarstvu financija da mikro-poduzetnici - mladi, žene i roditelji vrtićke/školske djece mogu plaćati doprinose na manje od punog radnog vremena tj. onoliko koliko rade, ili imaju financijskih mogućnosti.
Novi Zakon o doprinosima, na snazi od 1.1.2019. doveo je do masovnog gašenja mikro tvrtki. Prema podacima iz istraživanja Lipe, na uzorku od 250 računovodstvenih servisa (uzorak od 5%), čiji su klijenti mikro tvrtke, od njih 881, 442 će se zatvoriti zbog ovog Zakona i izaći iz svijeta poduzetništva! Ministarstvo financija odbacilo je prijedlog udruge Lipa, i zato majke i dr. mikro poduzetnici trebaju vašu pomoć. Pošaljite poruku sa zahtjevom za izmjenom ovog štetnog zakona na e-mail Ministarstva financija informiranje @ mfin.hr sa subjectom - Dajte nam da radimo! kako bismo zajedno poručili da hrvatski građani podržavaju slobodu na rad..

Izvor: Udruga Lipa

"Podržavam zajednički zahtjev udruge poreznih obveznika Lipa, Women in Adria i IPRH da direktori početnici do 3 godine od početka poslovanja, direktori roditelji djece koja su mlađa od školske dobi ili su u sustavu redovnog školovanja, a odluče raditi na manje od punog radnog vremena te direktori/likvidatori društva čiji je mjesečni prihod manji od 15.000,00 kuna, gledano na godišnjoj razini poslovanja temeljem službenih godišnjih izvještaja, trebaju biti uključeni u izuzeća u članku 187. C stavak 2 Zakona o doprinosima."

Također, ukoliko ste pogođeni ovim Zakonom o doprinosima, molimo da nam se javite sa svojim iskustvima u inbox Facebook stranice Udruge Lipa ili fb grupe "Dajte nam da radimo" kako bismo i vašu priču podijelili s građanima! Garantiramo anonimnost, ukoliko želite.

Ako vam je borba za manje poreze, manje korupcije te veću slobodu rada i poslovanja važna, možete Lipu podržati i donacijom.