Hrvatska na Euru u Eindhovenu ima A, B i C reprezentaciju

zdravko delašDa je hrvatski vaterpolo vječiti rasadnik velikih talenata, pokazivala je davno i činjenica da su naši igrači često činili gro reprezentacije Jugoslavije. Niti danas nije drukčije i izbornik Ratko Rudić sigurno bi mogao složiti i jednu B reprezentaciju koja bi bila konkurentna na međunarodnom planu. Koliko su naši dobri i hvaljeni u svijetu posvjedočit će i činjenica da će Hrvatska na Euru u Eindhovenu imati - svoju pravu matičnu reprezentaciju, ali i "B reprezentaciju" i "C momčad". Naravno da tako nešto nije moguće i u skladu s pravilima natjecanja, no upravo takvim nazivima možemo nazvati reprezentacije Makedonije i Italije ...

VATERPOLO

Četiri Hrvata igra za Makedoniju, dvojica za Italiju

Hrvatska na Euru u Eindhovenu ima A, B i C reprezentaciju..

Piše: Predrag Žukina / Jutarnji List
Izvor: Jutarnji List

Prije nekoliko dana naši su vaterpolisti u Skoplju igrali utakmicu Svjetske lige protiv Makedonije i izborili tijesnu pobjedu od 9-8. Dvojica od trojice najboljih domaćih igrača bili su Hrvati.
 

Perčinić čuva vrata, Delaš na sidru

Dalibor Perčinić branio je standardno dobro, a Daniel Benić je zabio polovicu, čak četiri pogotka. U Eindhoven će ići i Igor Računica i dugoraćanima dobro poznati Zdravko Delaš, a u postavi je i Edi Brkić.  Skoro polovica reprezentativaca u zemlji "u kojoj sunce vječno sja" dolazi iz Hrvatske.

vaterpolo

Kod Talijana, pak, hrvatski je "štih" nešto manji, no ipak dovoljan. Posebno nakon što je izbornik Alessandro Campagna, Rudićev učenik, u sastav Settebella za Eindhovon pozvao bivšeg A hrvatskog reprezentativca Gorana Volarevića.


Iz Hrvatske u Italiju

Rovinjanin (35) je pozvan je u talijansku reprezentaciju nakon što je 2005. s Hrvatskom uzeo europsko srebro u Kranju 2003., igrao na Olimpijadi u Ateni godinu kasnije te na Euru u Beogradu 2006.

Uz Volarevića, odranije je među Campagninim izabranicima i splićanin Deni Fiorentini Jovanović, a prije je igrao i Denijev stariji brat Goran. Ipak je riječ o svjetskim prvacima.

vaterpolo