San Sustipanske noći 2016.

I ovog ljeta početkom srpnja u Splitu će se održati glazbena poslastica "San sustipanske noći". Jedinstvena koncertna pozornica pod stoljetnim borovima splitskog Sustipana uz savršenu kapu ljetnog zvjezdanog neba ugostiti će Esmu Redžepovu, kraljicu romske glazbe, koja će pred splitskom publikom nastupiti 5. srpnja 2016. godine, nakon više od tri i pol desetljeća od posljednjeg nastupa u Dalmaciji. Redžepova će srpanjsku noć na Sustipanu ispuniti južnjačkim temperamentom i svojim legendarnim pjesmama poput "Đelem, đelem", "Zašto si me majko rodila", "Svadba makedonska", "Ciganka je malena", "Romano oro",.. Večer poslije na istom mjestu zabavljati će vas Frajle, četiri dame iz Novog Sada, koje na svojim koncertima izvode pjesme u rasponu od rusko-ciganske glazbe, do aktualnih pop-rock hitova, a ponekad se čine kao i kabaretska družina.. Bez ikakve sumnje, na Sustipanu Vas opet očekuje sjajna zabava!

SAN SUSTIPANSKE NOĆI 2016.

Esma Redžepova (Utorak, 05. Srpanj 2016.)

U svojoj bogatoj karijeri Esma Redžepova održala je brojne koncerte među kojima je i nastup u Sydneyju na kulturnom ljetu pred oko 200.000 posjetitelja, na Womad Festivalu u Španjolskoj pred oko 100.000 ljudi. Snimila oko 1000 pjesama, a za dobar dio njih Esma je autor glazbe i teksta. Objavila je više od 500 ploča, kazeta i CD-a, kako za domaće, tako i za strane diskografske kuće te gostovala u 106 zemalja. Esma je na svojoj 12-oj američkoj turneji osvojila titulu drugog najboljeg glasa na svijetu nakon Elle Fitzerald a ispred Pavarottija i Marie Callas.

Osim po svojoj bogatoj glazbenoj karijeri, Esma je poznata i kao humanitarka. Zajedno sa svojim pokojnim suprugom Stevom Teodosievskim odgojila je, školovala i udomila 47-ero sinova koji su joj podarili 124-ero unučadi. Za svoj humanitarni rad bila je kandidatkinja za Nobelovu nagradu.

The Frajle (Srijeda, 06. Srpanj 2016.)

Glazbene obrade kojima Frajle osvajaju publiku od 2009. godine, njihova su posebnost, koja ih izdvaja od ostalih izvodjača na glazbenoj sceni i njima su magnetski privukle publiku različitih glazbenih ukusa. Na svojim koncertima izvode pjesme u rasponu od rusko-ciganske glazbe, do aktualnih pop-rock hitova, ponekad se čine kao i kabaretska družina, a svemu tome pridonosi njihova upečatljiva kostimografija, koja ih takođe čini bitno različitima od ostatka scene.

Osvojile su brojne nagrade, među kojima su čak dvije MTV nagrade,  “Oskar popularnosti” za najprodavaniji album i najbolju pop grupu, “Runjićev galeb”, za doprinos u muzici i još puno toga.