Adio vam, doktore Botteri

Umro je dr. Stijepo Botteri, čovjek koji je čitav svoj život posvetio brizi i pomoći brojnim pacijentima da se izvuku iz pakla alkoholizmaUmro je dr. Stijepo Botteri, čovjek koji je čitav svoj život posvetio brizi i pomoći brojnim pacijentima da se izvuku iz pakla alkoholizma. Na njegovu ispraćaju, uz obitelj i rodbinu, okupili su mnogobrojni prijatelji, suradnici, kolege i pacijenti, želeći poručiti samo jedno: “Hvala ti, dobri doktore Stijepo, i zbogom...”. Ispratili su ga i susjedi iz njegova dragog Piska, ljudi iz njegove ulice, kolege iz splitske podružnice Zbora liječnika Hrvatske i klubova liječenih alkoholičara ...


IN MEMORIAM

Adio vam, doktore Botteri

Na vječni počinak ispraćen vrsni dalmatinski liječnik i strastveni pjevač

Piše: Davor Grgat / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Umro je dr. Stijepo Botteri, čovjek koji je čitav svoj život posvetio brizi i pomoći brojnim pacijentima da se izvuku iz pakla alkoholizmaStijepo Botteri je bio vrstan i sposoban liječnik, kojemu je pacijent bio na prvome mjestu. Davne 1973. godine dr. Botteri završio je edukaciju kod prof. Grahmana Harnesa, a gotovo paralelno bio je i učenik znamenitog i u svijetu priznatog prof. Vladimira Hudolina, kojemu je kasnije bio desna ruka u osnivanju klubova liječenih alkoholičara u Splitu i Dalmaciji.

Poznavatelji kažu da je dr. Botteri liječio riječima i toplinom više nego medikamentima. Sve do smrti slovio je kao jedan od vrsnijih terapeuta na ovom području. Njegovim odlaskom nastaje velika praznina u radu klubova liječenih alkoholičara, prije svega u njegovu “Jadrantransu”.

Dr. Botteri bio je samozatajan, uvijek dobro raspoložen, bio je uzdanica u dionici basa, u kojoj su se mnogi pjevači mijenjali, poručili su na ispraćaju njegovi liječnici pjevači.  Dr. Stijepo Botteri zaslužio je mnoge nagrade svojim radom i zalaganjem, a lani je bio i nominiran za Nagradu grada Splita.

Hvala ti i slava, doktore...

Povezani članci

Who's Online

We have 187 guests and no members online