Ministar Linić najavio tešku godinu i mjere za sređivanje države

slavko linićOd 1. listopada općine, gradovi i jedinice regionalne samouprave morat će sve svoje obveze podmiriti u roku od 30 dana, najavio je ministar financija Slavko Linić. Obveza poštivanja rokova plaćanja od strane jedinica lokalne samouprave još je jedan težak, ali nužan korak u sređivanju države. Cilj Vlade je decentralizacija koja znači punu odgovornost za socijalnu zaštitu, zdravstvo i obrazovanje. Sredine, odnosno općine koje će biti nesposobne za ovakve fiskalne aktivnosti ostat će protokolarne, a njihove poslove obavljat će županije, najavio je Linić dodavši da će se će nastojati riješiti i nelikvidnost u privredi tako da bi se plaćanja mogla ugovoriti na rok do 60 dana. Neplatišama slijede novčane kazne ...

SLAVKO LINIĆ:

Poduzetnici, plaćanje poreza, radnika i dobavljača mora biti vaša prva obveza

Izvor: Hina i drugi

Uz vrlo strogu disciplinu u plaćanju, načelnicima i gradonačelnicima ministar financija vrlo je jasno rekao da se ovogodišnji program ušteda nastavlja i iduće godine, i to i na plaćama i na materijalnim troškovima.

Visinu plaća zaposlenih nećemo dirati, ali ćemo rezati broj zaposlenih. Čeka nas još jedna teška godina u kojoj će čak 20 tisuća zaposlenih u javnom i državnom sektoru ostati bez posla - rekao je ministar Linić.

Spašavat ćemo tvrtke koje mogu opstati, dati potporu ljudima koje je kriza uništila, no oni koji su bili neodgovorni moraju platiti. Vi koji se bavite poslom, morate obveze izvršavati, plaćanje poreza, radnika i dobavljača mora biti vaša prva obveza. Više nema tolerancije za neodgovorna ponašanja. Više nema tolerancije za neodgovorna ponašanja. - poručio je Linić.

Povezani članci

Who's Online

We have 339 guests and no members online