Krediti malim poduzetnicima

KreditiMali poduzetnici u Splitsko-dalmatinskoj županiji ponovno imaju priliku prijaviti se za kredite, jer će uskoro krenuti natječaj za novu kreditnu liniju. Da su mali poduzetnici doista zainteresirani za kredite potvrđuju podaci po kojima je u 10 godina odobreno čak 1,3 milijarde kuna. Kamate na male poduzetničke kredite su 4 posto, rok otplate je 10 godina, a visina kredita je do pet milijuna kuna. Naša županija će sufinancirati i mikrokredite do 200.000 kuna s kamatom od šest posto, a korisnici ovih kredita mogu biti obrti, mala i srednja trgovačka društva te zadruge i ustanove. Najniži iznos je 35 tisuća kuna, a krediti se mogu koristiti za kupnju, izgradnju, uređenje ili proširenje objekata, nabavu opreme ili pojedinih dijelova opreme, uz otplata do 5 godina ...


POTICANJE PROIZVODNJE U ŽUPANIJI


Krediti malim poduzetnicima


Piše: Ojdana Koharević / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Krediti- Kao i do sada, ovom najnovijom kreditnom linijom želimo poticati proizvodnju na našem području, jer je proizvodnja temelj gospodarstva svake regije - kaže Ivan Udovičić, v.d. pročelnika županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo razvitak i obnovu.

Niske kamatne stope posebno privlače male ulagače, kako poduzetnike početnike, tako i one koji su u malom poduzetništvu dugo godina.

- Kamate na male poduzetničke kredite su 4 posto, rok otplate je 10 godina, a visina kredita je do pet milijuna kuna – napominje Udovičić.


Mikrokrediti!

U isto vrijeme, osim povoljnih poduzetničkih kredita do pet milijuna kuna, Županija će sufinancirati i mikrokredite do 200.000 kuna s kamatom od šest posto, a korisnici ovih kredita mogu biti obrti, mala i srednja trgovačka društva te zadruge i ustanove.

Najniži iznos je 35 tisuća kuna, a krediti se mogu koristiti za kupnju, izgradnju, uređenje ili proširenje objekata, nabavu opreme ili pojedinih dijelova opreme, uz otplatu do 5 godina.

- Već imamo mnogo upita za mikrokredite u našem Odsjeku za poticanje razvoja i kreditiranje malogA gospodarstva, a svi koji su zainteresirani mogu nam se uvijek obratiti za dodatna pojašnjenja - kaže Udovičić.